
Spara denna rätt till helgen, och få en festlig kväll med utsökt mat! Ringla honung och olivolja över rotfrukterna och rosta i ugnen för en krispig utsida och ett mjukt inre. Bryn fläskytterfilé, och låt den sen rostas färdig i ugnen. Laga en ljuvlig rödvinssås med vitlök och färsk timjan. Så har vi snabbt och enkelt skapat en härlig festmåltid!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
2 st
Morot
2 st
Palsternacka
1 st
Lök
12.5 g
Honung
400 g
Småpotatis
300 g
Fläskytterfilé
1 st
Vitlöksklyfta
60 g
Rödvinssås
(Innehåller: Sulfiter)
60 g
Spenat
(Kan innehålla spår av: Selleri)
4 g
Kycklingbuljong
1 portionspåse
Timjan
1 msk
Smör (steg 4)
½ dl
Vatten (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 3)

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme. Krydda kött med salt.
Stek kött i 2 min per sida, eller tills brynt.
Placera det på en plåt med bakplåtspapper och rosta överst i ugnen i 12-15 min. Lägg över för att vila i ett foliepaket tills servering.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Tillsätt potatis till kastrullen med kokande vatten och koka i 10-15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Tillsätt en nypa salt, och eventuellt en klick smör. Sätt åt sidan under lock för att hålla på värmen.

Skär morot och palsternacka (oskalad) i kvartar på längden.
Skär lök i 2 cm breda klyftor.
Placera morot, palsternacka och lök på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, honung [1/2 paket, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.
Rosta överst i ugnen tills de är mjuka och börjar karamelliseras, 12-15 min.

Finhacka eller pressa vitlök.
Plocka timjanblad [2 kvistar | 4 kvistar].
Hetta upp stekpannan på medelvärme. Tillsätt smör [1 msk | 2 msk], vitlök, timjanblad, rödvinssås, kycklingbuljong, vatten [1/2 dl | 1 dl] och en nypa peppar. Koka i 2-3 min.
Tillsätt köttsaft från foliepaketet till såsen.

Skölj spenat.
När grönsakerna är färdigrostade, tillsätt spenat till plåten och blanda tills den har mjuknat.

Skär kött i 3 cm skivor.
Lägg upp potatis och kött på tallrikar.
Ringla över rödvinssås.
Servera med honungsrostade grönsaker.

