En fantastisk allt i ett rätt med massor av färger och smaker. Kvällens spännande turkiska kycklingbowl innehåller marinerad kyckling, bulgur med lök, paprika och morot och persilja, och vackra granatäpplekärnor. Vi toppar vår härliga kycklingbowl med krämig yoghurt och färsk persilja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
125 g
Körsbärstomater
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
85 g
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
½ st
Granatäpple
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
1 st
Tomatpuré
½ g
Chiliflakes
1 st
Rödlök
1 st
Morot
1 portionspåse
Bladpersilja
2.5 dl
Vatten till bulgur
¼ tsk
Salt till bulgur
½ msk
Olja till marinad
¼ tsk
Salt till marinad
1 tsk
Socker till sås
½ tsk
Salt till sås
½ msk
Smör till stekning
Koka upp en kastrull med saltat vatten. Tillsätt bulgur och koka på medelvärme i 9-10 min eller tills ‘al dente'. Häll av vattnet, lägg tillbaka bulgur i kastrullen, och ställ åt sidan.
Blanda kyckling, Mamas favorit, olivolja, yoghurt, salt och peppar i en skål. Ställ åt sidan.
VIKTIGT:Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Finhacka rödlök, vitlök och paprika. Skala och finhacka morot.
Rullagranatäpple med händerna så kärnorna lossnar, och dela den sen på mitten. Lossna kärnorna med händerna i en skål med vatten. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort det vita fruktköttet från ytan och häll av vattnet.
TIPS:Att lossa kärnorna i vatten förhindrar att köket blir rosa!
Hetta upp en skvätt olivoljai en stekpanna på medelvärme.
Steklök, paprika och morot i 3-4 min.
Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 30 sek.
Tillsätttomatpuré, salt och socker, och stek i 1-2 min.
Finhacka persilja (spara några blad till garnering).
Rör istekta grönsaker, persilja och olivolja i kastrullen med bulgur.
Hetta upp smör i samma stekpanna på medelvärme.
Stek kyckling och marinad i 4-5 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Lägg upp bulgur i skålar och toppa med kyckling och granatäpplekärnor.
Ringla över resterande yoghurt och garnera med sparade persiljeblad.