Turkish chicken bulgur bowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Turkish chicken bulgur bowl

med granatäpple och yoghurt

En fantastisk allt i ett rätt med massor av färger och smaker. Kvällens spännande turkiska kycklingbowl innehåller marinerad kyckling, bulgur med lök, paprika och morot och persilja, och vackra granatäpplekärnor. Vi toppar vår härliga kycklingbowl med krämig yoghurt och färsk persilja.

Taggar:
Under 650 kcal
Proteinrik
Allergener:
Vete
Gluten
Ägg
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Morot

85 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

1 st

Rödlök

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

1 portionspåse

Bladpersilja

1 burk

Tomatpuré

½ st

Granatäpple

1 paket

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

½ g

Chili flakes

125 g

Körsbärstomater

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 3)

1 tsk

Socker (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 4)

½ msk

Smör (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2606 kJ
Energi (kcal)623 kcal
Fett24.3 g
varav mättat7.9 g
Kolhydrater51.9 g
varav socker23.2 g
Protein44.7 g
Salt3.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Marinera kyckling
1

Koka upp en kastrull med saltat vatten [4 dl | 8 dl]. Tillsätt bulgur och koka på medelvärme i 9-10 min eller tills ‘al dente'. Häll av vattnet, lägg tillbaka bulgur i kastrullen, och ställ åt sidan.

Blanda kyckling, Mamas favorit, olivolja [1 msk | 2 msk], yoghurt [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i en skål. Ställ åt sidan. 

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

2

Finhacka rödlök, vitlök och paprika. Skala och finhacka morot.

Rulla granatäpple [1/2 st, 2P] med händerna så kärnorna lossnar, och dela den sen på mitten. Lossna kärnorna med händerna i en skål med vatten. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort det vita fruktköttet från ytan och häll av vattnet.

TIPS: Att lossa kärnorna i vatten förhindrar att köket blir rosa!

 

3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelvärme.

Stek lök, paprika och morot i 3-4 min.

Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 30 sek.

Tillsätt tomatpuré [1/2 burk, 2P], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och socker [1 tsk I 2 tsk], och stek i 1-2 min.

Finhacka persilja (spara några blad till garnering).

4

Rör i stekta grönsaker, persilja och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i kastrullen med bulgur.

Stek kyckling
5

Hetta upp smör [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelvärme.

Stek kyckling och marinad i 4-5 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

6

Lägg upp bulgur i skålar och toppa med kyckling och granatäpplekärnor.

Ringla över resterande yoghurt och garnera med sparade persiljeblad.