Turkish chicken bulgur bowl
med granatäpple och yoghurt
En fantastisk allt i ett rätt med massor av färger och smaker. Kvällens spännande turkiska kycklingbowl innehåller marinerad kyckling, bulgur med lök, paprika och morot och persilja, och vackra granatäpplekärnor. Vi toppar vår härliga kycklingbowl med krämig yoghurt och färsk persilja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
1 st
Morot
85 g
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
1 st
Rödlök
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
1 portionspåse
Bladpersilja
1 burk
Tomatpuré
½ st
Granatäpple
1 paket
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
½ g
Chili flakes
125 g
Körsbärstomater
Ingår inte i din leverans
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 3)
1 tsk
Socker (steg 3)
½ msk
Olivolja (steg 4)
½ msk
Smör (steg 5)
Köksredskap
Instruktioner

Koka upp en kastrull med saltat vatten [4 dl | 8 dl]. Tillsätt bulgur och koka på medelvärme i 9-10 min eller tills ‘al dente'. Häll av vattnet, lägg tillbaka bulgur i kastrullen, och ställ åt sidan.
Blanda kyckling, Mamas favorit, olivolja [1 msk | 2 msk], yoghurt [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i en skål. Ställ åt sidan.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Finhacka rödlök, vitlök och paprika. Skala och finhacka morot.
Rulla granatäpple [1/2 st, 2P] med händerna så kärnorna lossnar, och dela den sen på mitten. Lossna kärnorna med händerna i en skål med vatten. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort det vita fruktköttet från ytan och häll av vattnet.
TIPS: Att lossa kärnorna i vatten förhindrar att köket blir rosa!
Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelvärme.
Stek lök, paprika och morot i 3-4 min.
Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 30 sek.
Tillsätt tomatpuré [1/2 burk, 2P], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och socker [1 tsk I 2 tsk], och stek i 1-2 min.
Finhacka persilja (spara några blad till garnering).
Rör i stekta grönsaker, persilja och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i kastrullen med bulgur.

Hetta upp smör [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelvärme.
Stek kyckling och marinad i 4-5 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Lägg upp bulgur i skålar och toppa med kyckling och granatäpplekärnor.
Ringla över resterande yoghurt och garnera med sparade persiljeblad.