Tacosoppa på vegofärs och tortillachips
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Tacosoppa på vegofärs och tortillachips

med gräddfil, ost, koriander och jalapeno

Tacos har blivit en klassiker hos många svenska familjer, och nu serverar vi denna älskade rätt i en ny version – nämligen som soppa! Vegofärs och svarta bönor tillagas i tomatsås och serveras med massor av goda toppings – gräddfil, riven ost, färsk koriander och jalapeno. Och självklart har vi inte glömt tortillachipsen!

Taggar:
Supersnabb
Allergener:
Gluten
Korn
Soja
Selleri
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Morot

180 g

Vegofärs

(Innehåller: Gluten, Korn, Soja)

5 g

Tex-Mex

1 g

Krossade tomater, vitlök & lök

½ g

Svarta bönor

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller: Selleri)

1 st

Worcestershiresås

(Innehåller: Soja)

75 g

Tortillachips

(Kan innehålla spår av: Mjölk)

50 g

Cheddar-/goudamix, riven

(Innehåller: Mjölk)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Koriander

½ st

Jalapeno

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till vegoprotein

1 msk

Ketchup till sås

4 dl

Vatten till soppa

¼ tsk

Salt till soppa

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2954 kJ
Energi (kcal)706 kcal
Fett36.3 g
varav mättat11.1 g
Kolhydrater55.2 g
varav socker17.2 g
Protein31.9 g
Salt7.1 g

Instruktioner

1

Riv morot grovt.

Häll av svarta bönor.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Stek vegofärs med morot och salt i 4–5 min, eller tills lätt brynt.

2

Under tiden, grovhacka koriander.

Halvera, kärna ur och skär jalapeno i tunna skivor.

3

Tillsätt Tex-Mex till vegofärs och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt krossade tomater, worcestershiresås, grönsaksbuljong, svarta bönor, ketchup, vatten, salt och en nypa peppar. Sjud i 2–3 min, eller tills genomvarmt.

4

Häll upp tacosoppa i skålar och toppa med ostmix och gräddfil.

Strö över jalapeno och koriander.

Servera tortillachips i en skål.

TIPS: Skippa jalapeno eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.