Tacos har blivit en klassiker hos många svenska familjer, och nu serverar vi denna älskade rätt i en ny version – nämligen som soppa! Vegofärs och svarta bönor tillagas i tomatsås och serveras med massor av goda toppings – gräddfil, riven ost, färsk koriander och jalapeno. Och självklart har vi inte glömt tortillachipsen!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Morot
180 g
Vegofärs
(Innehåller: Gluten, Korn, Soja)
5 g
Tex-Mex
1 g
Krossade tomater, vitlök & lök
½ g
Svarta bönor
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller: Selleri)
1 st
Worcestershiresås
(Innehåller: Soja)
75 g
Tortillachips
(Kan innehålla spår av: Mjölk)
50 g
Cheddar-/goudamix, riven
(Innehåller: Mjölk)
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Koriander
½ st
Jalapeno
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till vegoprotein
1 msk
Ketchup till sås
4 dl
Vatten till soppa
¼ tsk
Salt till soppa
Riv morot grovt.
Häll av svarta bönor.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vegofärs med morot och salt i 4–5 min, eller tills lätt brynt.
Under tiden, grovhacka koriander.
Halvera, kärna ur och skär jalapeno i tunna skivor.
Tillsätt Tex-Mex till vegofärs och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt krossade tomater, worcestershiresås, grönsaksbuljong, svarta bönor, ketchup, vatten, salt och en nypa peppar. Sjud i 2–3 min, eller tills genomvarmt.
Häll upp tacosoppa i skålar och toppa med ostmix och gräddfil.
Strö över jalapeno och koriander.
Servera tortillachips i en skål.
TIPS: Skippa jalapeno eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.