Stekt kolja i citronbuljong
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt kolja i citronbuljong

Stekt kolja i citronbuljong

med rädissallad och rostad potatis

Veckans välsmakande fisk är kolja, som vi i kvällens recept steker och sedan vänder i en aromatisk citronbuljong med dill och smör. Fisken får sällskap av ugnsrostad potatis, palsternacka och lök och en färgsprakande sallad med stekt zucchini, rädisor och färsk spenat. Vi serverar härligheterna med en klick krämig majonnäs.

Taggar:
Glutenfri
<650 kcal 2P-baserat
Laga mig först
Allergener:
Fisk
Senap
Ägg
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Zucchini

1 st

Citron

250 g

Kolja

(Innehåller Fisk)

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

30 g

Spenat

400 g

Småpotatis

1 portionspåse

Dill

75 g

Rädisor

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 st

Palsternacka

1 st

Lök

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till grönsaker

½ dl

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till fisk

½ msk

Olja till stekning

1 msk

Smör till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2508 kJ
Energi (kcal)600 kcal
Fett25.1 g
varav mättat6.4 g
Kolhydrater53.6 g
varav socker12.5 g
Protein36.8 g
Salt2 g

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Halvera potatis. Tärna palsternacka (oskalad) i 2 cm stora bitar. Skär lök i 1 cm breda klyftor.

Placera potatis, palsternacka och lök på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.

TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt

Förbered råvaror
2

Halvera rädisor.

Skär zucchini i 1 cm tunna halvmånar.

Skölj spenat.

Finhacka dill.

Skär citron i klyftor.

Blanda vatten, grönsaksbuljong, dill och citronsaft i en liten skål.

Gör rädissallad
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek zucchini och rädisor under omrörning i 3–4 min, tills lätt brynta.

Krydda med en nypa salt och peppar.

Ställ åt sidan i en skål tillsammans med spenaten. Blanda precis innan servering.

Stek fisk
4

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt och peppar när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid.

Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek fisk i 2–3 min på ena sidan.

Tillsätt buljong
5

Sänk till medelvärme, vänd fisk och häll i dillbuljong och smör.

Stek i ytterligare 2–3 min, eller tills genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp rostade grönsaker, rädissallad, fisk och en klick majonnäs på tallrikar.

Ringla buljong över fisken.