Veckans välsmakande fisk är kolja, som vi i kvällens recept steker och sedan vänder i en aromatisk citronbuljong med dill och smör. Fisken får sällskap av ugnsrostad potatis, palsternacka och lök och en färgsprakande sallad med stekt zucchini, rädisor och färsk spenat. Vi serverar härligheterna med en klick krämig majonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½ st
Zucchini
1 st
Citron
250 g
Kolja
(Innehåller Fisk)
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
30 g
Spenat
400 g
Småpotatis
1 portionspåse
Dill
75 g
Rädisor
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 st
Palsternacka
1 st
Lök
½ msk
Olja till grönsaker
½ dl
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till fisk
½ msk
Olja till stekning
1 msk
Smör till stekning
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Halvera potatis. Tärna palsternacka (oskalad) i 2 cm stora bitar. Skär lök i 1 cm breda klyftor.
Placera potatis, palsternacka och lök på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.
TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt
Halvera rädisor.
Skär zucchini i 1 cm tunna halvmånar.
Skölj spenat.
Finhacka dill.
Skär citron i klyftor.
Blanda vatten, grönsaksbuljong, dill och citronsaft i en liten skål.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek zucchini och rädisor under omrörning i 3–4 min, tills lätt brynta.
Krydda med en nypa salt och peppar.
Ställ åt sidan i en skål tillsammans med spenaten. Blanda precis innan servering.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt och peppar när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid.
Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek fisk i 2–3 min på ena sidan.
Sänk till medelvärme, vänd fisk och häll i dillbuljong och smör.
Stek i ytterligare 2–3 min, eller tills genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.
Lägg upp rostade grönsaker, rädissallad, fisk och en klick majonnäs på tallrikar.
Ringla buljong över fisken.