Skip to main content
Spanskinspirerad kycklingpaella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spanskinspirerad kycklingpaella

Spanskinspirerad kycklingpaella

med paprika och färsk persilja

Paella kanske du har ätit på solsemestern i Spanien, men nu är det dags att laga denna klassiker i ditt eget kök! När riset har puttrat med grönsaker och buljong toppar vi med stekt kycklingfilé och färsk persilja och gör oss redo att njuta av middagen.

Taggar:
Under 650 kcal
Glutenfri
Mjölkfri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Paprika

1 st

Lök

2 st

Tomat

150 g

Risottoris

300 g

Kycklingbröstfilé

4 g

Rökt paprikapulver

4 g

Panamat

10 g

Kycklingfond

1 st

Bladpersilja

75 g

Förskuren spetskål

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

5 dl

Vatten till ris

¼ tsk

Salt till ris

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2567 kJ
Energi (kcal)614 kcal
Fett13.9 g
varav mättat3 g
Kolhydrater74.3 g
varav socker11.5 g
Protein43.5 g
Salt2.5 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Skär paprika i 1 cm tunna skivor.

Finhacka lök och tomat.

Laga paella
2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök, kål och paprika med en nypa salt och peppar i 2–3 min, eller tills de mjuknar.

Tillsätt ris, kycklingfond och rökt paprikapulver och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten, tomat, salt och en nypa peppar. Koka upp och sjud sen på låg värme under lock i 15–20 min, eller tills vattnet har avdunsat och riset är mjukt.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om vätskan har avdunstat innan riset är mjukt.

Stek kyckling
3

Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en ny stor
stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och krydda med Panamat och en nypa salt
och peppar. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.

Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 2–3 min per sida, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Kycklingen är färdiglagad när
köttet inte längre är rosa i mitten.

Hacka persilja
4

Finhacka persilja och ställ åt sidan.

Skär kyckling
5

Skär färdig kyckling i strimlor.

Höj till hög värme när riset är färdigkokt och stek i 1–2 min, tills botten blir krispig.

TIPS: Håll ett öga på riset så det inte bränns vid!

Servera
6

Lägg upp paella i skålar och toppa med kyckling och persilja.