
Supersmaskiga quesadillas med massor av goda ingredienser. Fördelen med quesadillas är att man kan välja vad som ska vara i dem, så om det är några av ingredienserna som inte uppskattas av alla familjemedlemmar, är det lätt att utesluta dem från deras quesadilla. Servera med en härlig tomatsalsa och en syrlig limegräddfil.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1
Paprika
8
Minitortillas
(Innehåller: Gluten, Vete)
100
Riven mozzarella
(Innehåller: Mjölk)
1
Svarta bönor
75
Gräddfil
1
Tomat
60
BBQ-sås
(Innehåller: Sulfiter, Senap)
10
Sriracha
1
Salladslök
1
Ekologisk lime

Skölj svarta bönor. Mosa bönor med gaffel i en skål. Rör sedan i BBQ-sås och sriracha [1/2 paket, 2 pers]. TIPS: Tycker du inte om stark mat, så räcker det med hälften av srirachan.

Skiva salladslök tunt. Kärna ur och skär paprika i 1 cm stora bitar. Skär tomat i 1 cm stora bitar. Blanda tomat, paprika och salladslök i en skål med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*.

Riv limezest och skär sen lime i klyftor. Blanda gräddfil [1/2 paket, 2 pers] och limezest i en skål. Krydda med salt* och peppar* efter smak.

Skeda upp bönmix i mitten av en tortilla. Bre ut moset, men lämna 1 cm kant. Toppa med 1 msk limegräddfil och bre ut. Avsluta med mozzarella, och lägg en ny tortilla ovanpå. Fortsätt med resterande tortillas.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt quesadillas och grilla i 3-4 min på varje sida. Vänd försiktigt med en stekspade.

Dela quesadillas i kvartar och servera med resterande limegräddfil, limeklyftor och salsa.