topBanner
Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara

med spenat- och äppelsallad

Detta är ett av våra mest älskade recept, och det är inte svårt att förstå varför. Underbar spaghetti carbonara med härlig sås gjord på bland annat bacon, grädde, svamp och spenat. Servera med en supergod spenat- och äppelsallad smaksatt med en dundergod dressing på honung, balsamvinäger och olivolja. Detta är så löjligt gott och enkelt att göra, och har du inte serverat familjen denna favorit är det obligatoriskt att ta chansen nu!

Taggar:BarnvänligSnabb
Allergener:mjölkäggglutenselleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

140 g

Bacon, tärnad

2 st

Vitlöksklyfta

20 g

Riven hårdost

(Innehållermjölk, ägg)

270 g

Spaghetti

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)

1 påse

Spenat

200 g

Champinjoner

1 påse

Bladpersilja

200 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

1 st

Äpple

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg*

(Innehållerägg)

½ dl

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)4112 kJ
Energi (kcal)983 kcal
Fett40 g
varav mättat20 g
Kolhydrater108 g
varav socker15 g
Kostfiber8 g
Protein41 g
Kolesterol0 mg
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp vatten och en nypa salt* i en medelstor kastrull. Finhacka vitlök och persilja. Skiva äpple i tunna klyftor. Skiva svamp.

2

Tillsätt spaghetti till kastrullen och låt koka i 8-9 min, eller tills den är al dente. Spara pastavatten [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers] innan du häller av pastan. Häll tillbaka pastan i kastrullen.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 5-6 min. Tillsätt svamp och stek i ytterligare 5-6 min. Lägg i vitlök och hälften av spenaten. Stek i 1 min, tills spenaten sloknat något. Sänk till medelvärme.

4

Medan du steker grönsakerna, separera äggula och äggvita. Vispa upp äggula, matlagningsgrädde, pastavatten, riven ost och grönsaksbuljong med en gaffel i en bunke. Krydda med en nypa salt och peppar*. Ställ åt sidan. TIPS: Såsen blir tjockare och rikare när du bara använder äggulan. Äggvitan kan du spara till morgonens omelett.

5

Rör försiktigt i spaghettin och såsen i stekpannan (om den är stor nog, annars blanda allt i kastrullen). Värm upp under omrörning i 1-2 min. Krydda med en nypa salt och peppar. Blanda äpple och återstående spenat med en skvätt olivolja, en nypa salt och peppar i en stor skål.

6

Fördela spaghetti carbonara och äppelsallad mellan era tallrikar. Garnera med persilja.