
När det serveras tacos till middag blir hela familjen glad! Denna snabba variant med kryddig kyckling, rödkålssallad och sataysås tar dessutom bara en kvart att laga – det är vad vi kallar en riktig win-win-situation!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
½ st
Gurka
150 g
Rödkål, förskuren
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller: Senap, Ägg)
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
8 st
Minitortillas, fullkorn
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
1 st
Morot, Julienne
20 g
Asiatisk dressing
(Innehåller: Gluten, Vete, Soja, Sesam)
50 g
Vegansk srirachamajonnäs
½ msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
¼ tsk
Salt till kött
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Skala gurka i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Blanda gurka, morot, rödkål, olivolja och salt i en stor skål. Ställ åt sidan.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med salt och Ginger Ninja.
Stek i 4–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. Vänd den då och då.
Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Fördela sallad, kyckling och sataysås mellan tortillas.
Toppa med jordnötter.