En mexikansk klassiker som hela familjen kommer att älska. Supersnabb chili med nötfärs, paprika och kidneybönor, får fantastisk smak av att stekas med rödvinssås och vår färdiga Tex-Mex kryddblandning. Serveras med läckert ris, limeklyftor og och en stor klick limeyoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Lime
2 st
Morot
1 st
Koriander
½ g
Kidneybönor
150 g
Långkornigt vitt ris
250 g
Nötfärs
75 ml
Gräddfil
1 g
Krossade tomater, vitlök & lök
4 g
Kycklingbuljong
4 g
Rökt paprikapulver
1 st
Vitlöksklyfta
5 g
Tex-Mex
1 g
Chiliflakes
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till sås
¼ tsk
Socker till sås
½ msk
Vatten till sås
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min.Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, eller till riset är mjukt.TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Kärna ur och skär paprika i tunna skivor.Skölj kidneybönor i en sil under kallt vatten.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme. Stek nötfärs i 4-5 min, eller tills brynt. Bryt upp eventuella klumpar med en träsked.Tillsätt paprika och stek i 2 min.
Rör i Tex-Mex, krossade tomater och rödvinssås.Tillsätt sedan kidneybönor och sjud såsen i 3-4 min. Smaka av med salt och peppar. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.
Riv limezest och dela lime i klyftor. Blanda yoghurt och limezest i en liten skål. Krydda med en nypa salt och peppar.
Lägg upp ris i skålar och toppa med chili och en klick yoghurt. Servera limeklyftor vid sidan av.