Skip to main content
Pannbiff

Pannbiff

med couscous, ugnsrostade grönsaker och persilja

Ikväll gör vi klassiska pannbiffar med lite otraditionella tillbehör! De krispiga biffarna får extra sting av vitlök i färsen. Biffarna får sällskap av en färgsprakande couscoussallad med rostad zucchini, rödlök, grekisk salladost och citron. Vi toppar med en krämig gräddfilsdressing och persilja. En mild och välsmakande maträtt som kommer att älskas av hela familjen.

Taggar:
Barnvänlig
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Blandfärs

25 g

Ströbröd

½ st

Zucchini

1 st

Citron

125 g

Körsbärstomater

2 g

Medelhavets Pärla

75 g

Yoghurt

100 g

Couscous

4 g

Grönsaksbuljong

100 g

Grekisk ost

1 st

Kruspersilja

Purjolök

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg till panering

½ tsk

Salt till kött

Vatten till couscous

Salt till couscous

Olja till couscous

2 msk

Olja till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)4187 kJ
Energi (kcal)1001 kcal
Fett64.3 g
varav mättat24.7 g
Kolhydrater59.3 g
varav socker8.3 g
Kostfiber7.9 g
Protein43.2 g
Kolesterol0.1 mg
Salt5.2 g
Potassium57.6 mg
Calcium9.3 mg
Iron0.1 mg

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C (varmluft).Skär zucchini i 1 cm breda halvmånar.Skär rödlök i 2 cm breda klyftor.Placera zucchini och rödlök på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen i 15 min.

Forma biffar
2

Finhacka eller pressa vitlök.Blanda vitlök, blandfärs, panko, ägg och salt i en skål. Forma till 2 pannbiffar per person.

Stek biffar
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek biffar i 5-6 min på varje sida, eller tills precis genomstekta.VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Koka couscous
4

Koka upp vatten och grönsaksbuljong i en medelstor kastrull.Tillsätt couscous, Medelhavets Pärla och en skvätt olivolja. Rör om och ta av kastrullen från värme. Låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Fluffa upp med en gaffel.

Blanda dressing
5

Riv citronzest och skär citron i klyftor. Grovhacka persilja och tärna tomat i 2 cm stora bitar.Rör i rostade grönsaker, tomat, smulad salladsost och hälften av persiljan med couscousen. Tillsätt en skvätt citronjuice, en skvätt olivolja, en nypa salt och peppar. Blanda väl.Blanda gräddfil, en nypa citronzest, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Servera
6

Servera pannbiffar med couscoussallad, gräddfilsdressing. Strö över resterande persilja och servera med resterande citronklyftor.