Den örtmarinerade fläskkotletten i dagens recept blir extra god av att paneras i krossade tortillachips och stekas gyllene och frasig. Vi serverar den med kokt potatis som vänds med smör, vitlök och färsk persilja, majsslaw med spetskål och morot och svalkande gräddfil.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Fläskkotlett, örtmarinerad
400 g
Småpotatis
75 ml
Gräddfil
4 g
Hello Sunrise
150 g
Förskuren spetskål
1 st
Morot
1 st
Majs
1 st
Citron
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Bladpersilja
75 g
Tortillachips
2 msk
Mjöl till panering
1 st
Ägg till panering
1 msk
Olja till stekning
1 msk
Smör till potatis
¼ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till sallad
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och ställ åt sidan under lock.
Under tiden, skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Häll av majs.
Halvera citron.
Blanda majs, morot och kål i en stor skål. Ställ åt sidan.
Krossa tortillachips till fina smulor i påsen med en kavel.
Blanda vetemjöl och en nypa salt och peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg i en ny djup tallrik.
Blanda tortillachips och Hello Sunrise i en tredje djup tallrik.
Vänd kött först i mjöl, sen ägg och till sist i tortillachips. Lägg över på en tallrik.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kött i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper och krydda med en nypa salt.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Finhacka persilja och finhacka eller pressa vitlök.
Vänd potatis med smör, salt, persilja och vitlök precis innan servering.
Vänd kålsallad med en skvätt citronsaft och salt.
Lägg upp kött, potatis och sallad på tallrikar.
Servera med en klick gräddfil.