Skip to main content
Tortillachipspanerad fläskkotlett
Tortillachipspanerad fläskkotlett

Tortillachipspanerad fläskkotlett

med majsslaw och vitlökspotatis

Den örtmarinerade fläskkotletten i dagens recept blir extra god av att paneras i krossade tortillachips och stekas gyllene och frasig. Vi serverar den med kokt potatis som vänds med smör, vitlök och färsk persilja, majsslaw med spetskål och morot och svalkande gräddfil.

Taggar:
Glutenfri
Barnvänlig
Allergener:
Milk
Celery
Senf

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Fläskkotlett, örtmarinerad

400 g

Småpotatis

75 ml

Gräddfil

4 g

Hello Sunrise

150 g

Förskuren spetskål

1 st

Morot

1 st

Majs

1 st

Citron

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Bladpersilja

75 g

Tortillachips

Ingår inte i din leverans

2 msk

Mjöl till panering

1 st

Ägg till panering

1 msk

Olja till stekning

1 msk

Smör till potatis

¼ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)3606 kJ
Energi (kcal)862 kcal
Fett39.1 g
varav mättat12.5 g
Kolhydrater85.2 g
varav socker13.1 g
Kostfiber11.3 g
Protein38.4 g
Kolesterol0.1 mg
Salt3.8 g
Calcium1.1 mg
Iron0.1 mg

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten. 

Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. 

Häll av vattnet och ställ åt sidan under lock.

Blanda slaw
2

Under tiden, skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Häll av majs.

Halvera citron.

Blanda majs, morot och kål i en stor skål. Ställ åt sidan.

Förbered panering
3

Krossa tortillachips till fina smulor i påsen med en kavel.

Blanda vetemjöl och en nypa salt och peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg i en ny djup tallrik.

Blanda tortillachips och Hello Sunrise i en tredje djup tallrik.

Stek kött
4

Vänd kött först i mjöl, sen ägg och till sist i tortillachips. Lägg över på en tallrik. 

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. 

Stek kött i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper och krydda med en nypa salt. 

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Smaksätt potatis och sallad
5

Finhacka persilja och finhacka eller pressa vitlök.

Vänd potatis med smör, salt, persilja och vitlök precis innan servering.

Vänd kålsallad med en skvätt citronsaft och salt.

Servera
6

Lägg upp kött, potatis och sallad på tallrikar.

Servera med en klick gräddfil.