Citrontorsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citrontorsk

Citrontorsk

med rostad sesampotatis, broccoli och dill

Ät fisk minst en gång i veckan säger de, så vi gör vad vi kan för att underlätta och serverar dig här ett klassiskt recept på ugnsbakad citrontorsk, kombinerad med smakkompisar i form av dill, aioli och läckert rostade sesampotatis. Med en klick smör lyfter vi smakerna till höjden och gör kvällens middag till en njutbar upplevelse.

Taggar:
Under 650 kcal
Allergener:
Ägg
Senap
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

500

Potatis

10

Sesamfrön

1

Citron

1

Dill

1

Vitlöksklyfta

250

Broccoli

4

Grönsaksbuljong

40

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

250

Torsk

(Innehåller Fisk)

Ingår inte i din leverans

½

Vatten (steg 2)

Smör (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)514 kcal
Energi (kJ)2150 kJ
Fett17.36 g
varav mättat1.6 g
Kolhydrater49.7 g
varav socker6.3 g
Protein34.7 g
Salt1.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Tärna potatis (oskalad) i 1 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, sesamfrön, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene. TIPS: Se till att skära potatisen i jämna bitar så att de blir jämnt tillagade.

Förbered buljong
2

Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka dill. Dela citron i klyftor. Blanda vatten* [1/2 dl | 1 dl], grönsaksbuljong, vitlök, en generös skvätt citronjuice och hälften av dillen i en skål.

Rosta broccoli
3

Dela broccoli i små buketter och placera dem på bakplåten med potatis när det är 15 min kvar av tillagningstiden. Ringla över lite olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Sätt in plåten i ugnen igen. TIPS: Använd en separat plåt för broccolin om det inte finns plats på plåten med potatis.

Stek fisk
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme när grönsakerna har 10 min kvar av tillagningstiden. Stek torsk i 3-4 min på en sida.

Tillsätt buljong
5

Vänd torsken, häll i buljongen samt en klick smör*. Stek ytterligare 2-3 min. TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Fördela sesampotatis, broccoli och torsk mellan era tallrikar. Skeda över citronbuljong över torsken. Garnera resterade dill. Servera med aioli och citronklyfta.