
Ät fisk minst en gång i veckan säger de, så vi gör vad vi kan för att underlätta och serverar dig här ett klassiskt recept på ugnsbakad citrontorsk, kombinerad med smakkompisar i form av dill, aioli och läckert rostade sesampotatis. Med en klick smör lyfter vi smakerna till höjden och gör kvällens middag till en njutbar upplevelse.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
500
Potatis
10
Sesamfrön
1
Citrusfrukt
1
Dill
1
Vitlöksklyfta
250
Broccoli
4
Buljong
40
Aioli
(Innehåller: Ägg, Senap)
250
Torsk
(Innehåller: Fisk)
½
Vatten (steg 2)
Smör (steg 5)

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Tärna potatis (oskalad) i 1 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, sesamfrön, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene. TIPS: Se till att skära potatisen i jämna bitar så att de blir jämnt tillagade.

Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka dill. Dela citron i klyftor. Blanda vatten* [1/2 dl | 1 dl], grönsaksbuljong, vitlök, en generös skvätt citronjuice och hälften av dillen i en skål.

Dela broccoli i små buketter och placera dem på bakplåten med potatis när det är 15 min kvar av tillagningstiden. Ringla över lite olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Sätt in plåten i ugnen igen. TIPS: Använd en separat plåt för broccolin om det inte finns plats på plåten med potatis.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme när grönsakerna har 10 min kvar av tillagningstiden. Stek torsk i 3-4 min på en sida.

Vänd torsken, häll i buljongen samt en klick smör*. Stek ytterligare 2-3 min. TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Fördela sesampotatis, broccoli och torsk mellan era tallrikar. Skeda över citronbuljong över torsken. Garnera resterade dill. Servera med aioli och citronklyfta.