Skip to main content
Pannstekt medelhavskyckling
Pannstekt medelhavskyckling

Pannstekt medelhavskyckling

med tabbouleh och mild yoghurtdressing

Välkommen till medelhavsfest! Har ni tröttnat på traditionella sätt att servera kyckling, så kommer räddningen här! När kycklingen steks med kryddor inspirerade av medelhavet är det lätt att drömma sig bort till varma länder. Brukar ni servera potatis till kycklingen? Inte i kväll! Istället blandar vi ihop den vackraste tabbouleh med bulgur, gurka och rödlök. En mild och krämig dressing som tillbehör kommer att älskas av stora och små!

Taggar:
Snabb
Max 50g kolhydrater
Under 650 kcal
Barnvänlig
Proteinrik
Allergener:
Milk
Hvede
Gluten
Celery
Egg
Senf

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citron

125 g

Körsbärstomater

4 g

Medelhavets Pärla

1 st

Gurka

300 g

Kycklingbröstfilé

75 g

Yoghurt

1 st

Vitlöksklyfta

85 g

Bulgur

4 g

Grönsaksbuljong

40 g

Aioli

1 st

Rödlök

1 st

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till bulgur

2.5 dl

Vatten till bulgur

¼ tsk

Salt till bulgur

¼ tsk

Salt till dressing

Näringsvärden

Energi (kJ)2625 kJ
Energi (kcal)627 kcal
Fett29.1 g
varav mättat6.2 g
Kolhydrater41.9 g
varav socker7.2 g
Kostfiber9.6 g
Protein44.3 g
Salt3 g
Potassium57.6 mg
Calcium9.3 mg
Iron0.1 mg

Instruktioner

Koka bulgur
1

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelvärme. Fräs vitlök i 1–2 min, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten och låt det koka upp.

Rör i bulgur, grönsaksbuljong och salt och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min, eller tills "al dente".

Stek kyckling
2

Krydda kyckling med Medelhavets Pärla och en nypa salt och peppar.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 5–6 min per sida, eller tills brynt och genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered råvaror
3

Medan kyckling steks, finhacka rödlök, gurka och persilja.

Halvera körsbärstomater.

Skär citron i klyftor.

Förbered tabbouleh
4

Blanda bulgur, tomater, gurka, rödlök och citronsaft i en skål. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Blanda dressing
5

Blanda yoghurt, aioli och persilja i en skål. Krydda med salt och en nypa peppar.

Servera
6

Lägg upp tabbouleh på tallrikar.

Toppa med kyckling och en klick yoghurtdressing.

Servera med resterande citronklyftor att pressa över rätten.