
Veckans fisk bjuder på klassiska smakkombinationer som passar till hela familjen. Vi steker sej, och låter den sen sjuda med i en underbar sås med smör, citron, vitlök och dill. Vi serverar vår fisk med ugnsrostad sesampotatis, broccoli och en mild och krämig aioli.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
4
Grönsaksbuljong
500
Potatis
10
Sesamfrön
1
Ekologisk citron
1
Dill
1
Vitlöksklyfta
250
Broccoli
40
Aioli
(Innehåller: Ägg, Senap)
250
Sej
(Innehåller: Fisk)
½
Vatten (steg 2)
1
Smör (steg 5)
½
Olivolja (steg 4)

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Tärna potatis (oskalad) i 1 cm stora bitar och placera den på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, sesamfrön, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene. TIPS: Se till att skära potatisen i jämna bitar så att de blir jämnt tillagade.

Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka dill. Riv en stor nypa citronzest och halvera sen citronen på bredden. Skär ena halvan i tunna skivor. Blanda vatten* [1/2 dl | 1 dl], grönsaksbuljong, vitlök, citronzest, en generös skvätt citronjuice och hälften av dillen i en liten skål.

Dela broccoli i små buketter. Placera dem på plåten när det återstår 15 min av potatisens tillagningstiden. Blanda med lite olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 15 min. TIPS: Använd en ny plåt för broccolin om det inte finns plats på plåten med potatis.

Hetta upp olivolja* [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av grönsakernas tillagningstid. Stek fisk i 3-4 min.

Vänd fisk och tillsätt buljong samt smör* [1 msk | 2 msk]. Stek i ytterligare 2-3 min, eller tills den är genomstekt. TIPS: Fisken är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Lägg upp stekt sej, rostad sesampotatis och broccoli på tallrikar. Skeda över citronbuljong över fisken, och garnera med citronskivor och resterade dill. Servera aioli vid sidan av.

