HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCitronstekt Sej
topBanner
Citronstekt sej

Citronstekt sej

med ugnsrostad sesampotatis och mild aioli

Veckans fisk bjuder på klassiska smakkombinationer som passar till hela familjen. Vi steker sej, och låter den sen sjuda med i en underbar sås med smör, citron, vitlök och dill. Vi serverar vår fisk med ugnsrostad sesampotatis, broccoli och en mild och krämig aioli.

Taggar:Under 650 kcal
Allergener:sellerisesamäggsenapfisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

500 g

Potatis

10 g

Sesamfrön

(InnehållersesamKan innehållanötter, jordnötter)

1 st

Ekologisk citron

1 portionspåse

Dill

1 st

Vitlöksklyfta

250 g

Broccoli

40 g

Aioli

(Innehållerägg, senap)

250 g

Sej

(Innehållerfisk)

Ingår inte i din leverans

½ dl

Vatten* (steg 2)

1 msk

Smör* (steg 5)

½ msk

Olivolja* (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)586.6851 kcal
Energi (kJ)2454.6902 kJ
Fett26.722 g
varav mättat6.2 g
Kolhydrater51.1461 g
varav socker7.7 g
Protein31.8482 g
Salt2.3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Tärna potatis (oskalad) i 1 cm stora bitar och placera den på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, sesamfrön, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene. TIPS: Se till att skära potatisen i jämna bitar så att de blir jämnt tillagade.

2

Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka dill. Riv en stor nypa citronzest och halvera sen citronen på bredden. Skär ena halvan i tunna skivor. Blanda vatten* [1/2 dl | 1 dl], grönsaksbuljong, vitlök, citronzest, en generös skvätt citronjuice och hälften av dillen i en liten skål.

3

Dela broccoli i små buketter. Placera dem på plåten när det återstår 15 min av potatisens tillagningstiden. Blanda med lite olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 15 min. TIPS: Använd en ny plåt för broccolin om det inte finns plats på plåten med potatis.

4

Hetta upp olivolja* [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av grönsakernas tillagningstid. Stek fisk i 3-4 min.

5

Vänd fisk och tillsätt buljong samt smör* [1 msk | 2 msk]. Stek i ytterligare 2-3 min, eller tills den är genomstekt. TIPS: Fisken är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

6

Lägg upp stekt sej, rostad sesampotatis och broccoli på tallrikar. Skeda över citronbuljong över fisken, och garnera med citronskivor och resterade dill. Servera aioli vid sidan av.