Pasta med tomatsås är ett säkert kort när matlagningen ska gå snabbt. Här smaksätter vi den krämiga såsen med cajunkryddor och toppar med smör- och vitlöksstekta räkor och färsk purjolök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Kungsräkor
180 g
Spaghetti
195 g
Krossade tomater, vitlök & lök
1 st
Majs
1 st
Lök
2 st
Vitlöksklyfta
4 g
Hello Sunrise
1 st
Citron
1 st
Gräslök
150 ml
Matlagningsgrädde
40 g
Finriven ost
8 g
Ay Cajun-ba
1 dl
Sparat pastavatten
1 msk
Smör till räkor
¼ tsk
Salt till räkor
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till grönsaker
¼ tsk
Salt till sås
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Halvera citron.
Skär lök i tunna skivor.
Häll av majs.
Hetta upp smör i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt räkor och hälften av vitlöken och krydda med salt. Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.
Tillsätt en generös skvätt citronsaft och rör om. Ställ åt sidan i en liten skål.
TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.
Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek lök och resterande vitlök i 3–4 min, eller tills mjuka.
Tillsätt Ay Cajun-ba, Hello Sunrise och salt. Stek i 30 sek, eller tills väldoftande.
Under tiden, finhacka gräslök.
Tillsätt krossade tomater, matlagningsgrädde, finriven ost, majs, sparat pastavatten och salt.
Sjud i 2–3 min, eller tills såsen tjocknar.
Vänd ner pasta i såsen precis innan servering.
Lägg upp pasta i djupa skålar.
Toppa med räkor och garnera med gräslök.