Skip to main content
Pannstekta kikärtsfritters
Pannstekta kikärtsfritters

Pannstekta kikärtsfritters

med fattoushsallad och vitlöksyoghurt

Kikärtsfritters med salladsost, kummin och persilja är ytterst välsmakande och matiga. I kväll serverar vi dem med krispig fattoushsallad på rädisor, sallad, körsbärstomater och gurka, krämig vitlöksyoghurt och naankrutonger.

Taggar:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Allergener:
Senf
Egg
Gluten
Hvede
Milk
Celery

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

390 g

Kikärtor

25 g

Majonnäs

4 g

Panamat

1 st

Tomat

1 st

Gurka

1 st

Tortillabröd

75 g

Yoghurt

½ st

Vitlöksklyfta

75 g

Rädisor

4 g

Grönsaksbuljong

1 st

Sallad

50 g

Grekisk ost

1 st

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till tortilla

¼ tsk

Salt till sås

1 st

Ägg till fritters

3 msk

Mjöl till fritters

½ tsk

Salt till fritters

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)2456 kJ
Energi (kcal)587 kcal
Fett30.8 g
varav mättat9.7 g
Kolhydrater48.9 g
varav socker6.2 g
Kostfiber11.9 g
Protein23.5 g
Kolesterol0.1 mg
Salt6.3 g
Trans Fat0.1 g
Potassium123 mg
Calcium6 mg
Iron0.2 mg

Instruktioner

Rosta krutonger
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Tärna tortilla i 1 cm stora bitar, och placera på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 5–8 min, eller tills gyllene.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, grovhacka sallad.

Skär tomat i 2 cm stora klyftor.

Skär rädisor i tunna skivor.

Finhacka gurka och persilja.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda vitlök, yoghurt, majonnäs, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Blanda fritterssmet
3

Häll av och skölj kikärtor.

Mosa kikärtor fint med en gaffel eller potatismosare i en stor skål.

Rör i smulad salladsost.

Tillsätt grönsaksbuljong, persilja, Panamat, ägg, vetemjöl, salt och en nypa peppar.

Blanda väl och ställ åt sidan.

TIPS: Ju mer du mosar kikärtor, desto lättare blir det att forma fritters.

Stek kikärtsfritters
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Forma smeten till fritters (3 per person) med en sked, tillsätt till stekpannan och platta till dem med en stekspade.

Stek i 4–5 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper. Fortsätt med resterande smet.

TIPS: Vänd inte för tidigt, då kan de gå sönder.

Blanda fattoushsallad
5

Under tiden, blanda rädisor, sallad, tomat, gurka, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Servera
6

Lägg upp kikärtsfritters och sallad på tallrikar.

Toppa med vitlöksyoghurt och tortillakrutonger.