Skip to main content
Kinesiska glaserade vegonuggets
Kinesiska glaserade vegonuggets

Kinesiska glaserade vegonuggets

med sesamrostad broccoli och pak choi

I kväll svänger vi ihop en enkel och smakrik rätt med kinesiska influenser på nolltid. Vi vänder rostade vegonuggets i en härlig glaze med vitlök, ketchup och sweet chilisås och serverar dem med kokt ris, rostad pak choi och broccoli och en klick asiatisk majonnäs.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Avoine
Hvede
Gerste
Soja
Schwefeldioxide und Sulfite
Sesamzaad

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Veganska Nuggets

150 g

Långkornigt vitt ris

25 ml

Sojasås

12 ml

Vitvinsvinäger

1 st

Vitlöksklyfta

10 g

Sesamfrön

1 st

Salladslök

50 g

Vegansk asiatisk majonnäs

10 ml

Sesamolja

250 g

Broccoli

1 st

Pak choi

80 g

Sweet chilisås

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till grönsaker

1 msk

Ketchup till sås

1 msk

Smör till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)4010 kJ
Energi (kcal)958 kcal
Fett38.4 g
varav mättat7.3 g
Kolhydrater120.4 g
varav socker30.5 g
Kostfiber12.3 g
Protein25.7 g
Salt7 g
Potassium230 mg
Calcium54 mg
Iron0.6 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med vatten. 

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min. 

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Rosta grönsaker
2

Skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.

Grovhacka pak choi.

Placera broccoli och pak choi på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 10–12 min, eller tills mjuka.

Placera nuggets på en ny plåt med bakplåtspapper.

Rosta i ugnen i 12 min, eller tills krispiga och gyllene.

Förbered grönsaker
3

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Skär salladslök i tunna skivor.

Laga glaze
4

Smält smör i en medelstor kastrull på medelhög värme.

Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt sweet chilisås, sojasås, ketchup och vitvinsväger och rör om. Sjud i 1–2 min, eller tills tjocknat. Ta av från värme och ställ åt sidan.

Smaksätt grönsaker och nuggets
5

Vänd rostade grönsaker med sesamfrön och sesamolja på plåten precis innan servering.

Ringla glaze över nuggets och vänd runt.

TIPS: Skippa glazen för de som är kräsna!

Servera
6

Lägg upp vegonuggets, ris och rostade grönsaker i djupa tallrikar.

Garnera nuggets med salladslök och servera med en klick asiatisk majonnäs.