I kväll svänger vi ihop en enkel och smakrik rätt med kinesiska influenser på nolltid. Vi vänder rostade vegonuggets i en härlig glaze med vitlök, ketchup och sweet chilisås och serverar dem med kokt ris, rostad pak choi och broccoli och en klick asiatisk majonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
200 g
Veganska Nuggets
150 g
Långkornigt vitt ris
25 ml
Sojasås
12 ml
Vitvinsvinäger
1 st
Vitlöksklyfta
10 g
Sesamfrön
1 st
Salladslök
50 g
Vegansk asiatisk majonnäs
10 ml
Sesamolja
250 g
Broccoli
1 st
Pak choi
80 g
Sweet chilisås
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till grönsaker
1 msk
Ketchup till sås
1 msk
Smör till sås
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.
Grovhacka pak choi.
Placera broccoli och pak choi på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 10–12 min, eller tills mjuka.
Placera nuggets på en ny plåt med bakplåtspapper.
Rosta i ugnen i 12 min, eller tills krispiga och gyllene.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Skär salladslök i tunna skivor.
Smält smör i en medelstor kastrull på medelhög värme.
Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt sweet chilisås, sojasås, ketchup och vitvinsväger och rör om. Sjud i 1–2 min, eller tills tjocknat. Ta av från värme och ställ åt sidan.
Vänd rostade grönsaker med sesamfrön och sesamolja på plåten precis innan servering.
Ringla glaze över nuggets och vänd runt.
TIPS: Skippa glazen för de som är kräsna!
Lägg upp vegonuggets, ris och rostade grönsaker i djupa tallrikar.
Garnera nuggets med salladslök och servera med en klick asiatisk majonnäs.