Tacos för oftast tankarna till Mexiko, men denna variant bjuder på asiatiska smaker. I kväll svänger vi ihop tacos med blandfärs och purjolök stekt med asiatisk woksås, morot, pak choi, lime och srirachadressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
37.5 g
Asiatisk woksås
1 st
Lime
250 g
Blandfärs
8 st
Minitortillas
1 st
Pak choi
50 g
Vegansk srirachamajonnäs
1 st
Morot, Julienne
½ st
Purjolök
¼ tsk
Salt till sås
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Halvera och skär purjolök i tunna skivor.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek blandfärs och purjolök under omrörning i 4–5 min, tills brynt.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.
Under tiden, skär lime i klyftor.
Skär pak choi i tunna skivor.
Rör ner asiatisk woksås i pannan med köttfärs och stek i 2–3 min, tills såsen har tjocknat och är väldoftande.
Krydda med salt och en nypa peppar.
Under tiden, blanda srirachamajonnäs och en skvätt limesaft i en liten skål.
Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.
Fyll tortillas med köttfärs, morot, pak choi och srirachamajonnäs.
Servera med limeklyftor.