
Ikväll gör vi supergod, perfekt stekt krispig kyckling med läckra tillbehör. Krispig ugnsrostad broccoli, vildris och krämig vitlöksdressing. En favorit för hela familjen.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
½
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
4
Vitlöksflörter
25
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
250
Broccoli
300
Kycklingbröstfilé
30
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
½
Vitlöksklyfta
4
Grönsaksbuljong
2
Morot
150
Basmati vildris
1
Ägg (steg 3)
¼
Salt (steg 1)
3
Vatten (steg 1)

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Tillsätt vildris, grönsaksbuljong och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] till det kokande vattnet, sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Ta kastrullen från plattan och låt stå med locket på till servering.

Skär broccoli i små buketter (även stjälken). Skär morot i 2 cm stora bitar. Placera broccoli och morot på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja*, salt* och peppar*. Baka i 10-15 min eller tills gyllene.

Vispa ägg* [1 st | 2 st] i en skål. Blanda panko med Vitlöksflörter, en generös nypa salt* och peppar* i en ny skål.

Lägg kyckling mellan två bakplåtspapper och banka den med en stekpanna eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek, ca 2 cm. Vänd kyckling i ägg*, och sen i panko. Överför till en tallrik.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olja* så det täcker pannan. Stek kyckling i 3-5 min på varje sida. Lägg över på en tallrik med hushållspapper. Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P]. Blanda vitlök, gräddfil [1/2 paket, 2P] och majonnäs. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Fördela ris, rostade grönsaker och kyckling på era tallrikar. Toppa med en klick vitlöksdressing.

