Skip to main content
Mexikansk köttfärspaj
Mexikansk köttfärspaj

Mexikansk köttfärspaj

med äppelsallad och crème fraîche

Taggar:
Under 650 kcal
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
40 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

3 g

Tex-Mex

1 st

Majs

1 st

Lök

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Zucchini

g

Nötfärs

1 paket

Krossade tomater, basilika

2 st

Tortillabröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

50 g

Mozzarella, strimlad

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Äpple

90 g

Sallad

150 g

Crème fraiche

Ingår inte i din leverans

⅓ msk

Olivolja

Näringsvärden

Energi (kJ)2225 kJ
Energi (kcal)532 kcal
Fett18.7 g
varav mättat5.9 g
Kolhydrater69.5 g
varav socker5.1 g
Kostfiber5.7 g
Protein18.7 g
Salt2 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. Skala och finhacka lök och vitlök. Riv courgette. Låt majsen rinna av i en sil.

2

Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs lök, vitlök och Hello Mexico kryddmix i 2 min. Tillsätt nötfärs. Bryn i 4-5 min. 

3

Lägg till courgette, majs och krossade tomater i stekpannan. Låt sjuda tills såsen har tjocknat, ca 10 min. 

4

Täck en pajform eller ugnsform med tortillabröd. Fyll formen med köttfärssåsen och toppa med osten. Gratinera i ugnen tills osten är gyllenbrun och knaprig, 10-15 min.TIPS: Se till att du skjuter ut tortillabrödet i formens alla hörn.  

5

Riv äpple. Skär salladen i 2 cm bred skivor. Blanda äpple och salladen i en skål med olivolja*, en nypa salt* och peppar*.

6

Servera pajen tillsammans med frisk sallad och en klick crème fraîche.