Vi hoppas att ni är hungriga, för om under en halvtimme kan ni njuta av en stor skål fylld med en massa gott. Vi lagar en underbar sås med mornaysås, basilika, spenat, körsbärstomater, paprika och massor av härliga kryddor. För att göra det enkelt blandar vi rigatoni i den ljuvliga såsen i stekpannan, och så toppar vi med rucola, hyvlad ost och pumpakärnor.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Paprika
1
Basilika
40
Rucola
1
Vitlöksklyfta
60
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1
Rigatoni
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)
125
Körsbärstomater
200
Mornaysås
(Innehåller Mjölk)
8
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
1
Pumpakärnor
(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)
20
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1
Olivolja (steg 3)
½
Salt (steg 4)
½
Salt (steg 3)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 11-12 min, eller tills 'al dente'.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [2 dl | 4 dl] i en kopp.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, skölj rucola och spenat.
Tärna paprika i 2 cm stora bitar.
Grovhacka basilika.
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek paprika och körsbärstomater i 3-4 min, tills mjuka.
Tillsätt vitlök, Mamas Favorit och salt [1/2 tsk | 1 tsk], och stek i 1-2 min, tills väldoftande.
Sänk till medelvärme och rör i mornaysås, basilika, spenat, pastavatten [1 dl | 2 dl], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar.
Koka i 1-2 min, tills spenat har mjuknat.
Rör i pastan i såsen precis innan servering.
TIPS: Tillsätt en extra skvätt pastavatten om såsen verkar torr.
Lägg upp pasta i skålar.
Garnera med rucola, riven ost och pumpakärnor.