Japansk fläsktonkatsu
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japansk fläsktonkatsu

Japansk fläsktonkatsu

med sojabaserad sås och krispig sallad

Har du aldrig hört om Tonkatsu? Det är en japansk maträtt som består av panerad fläskkotlett som steks eller friteras. Vi serverar vår fläsktonkatsu med en smakrik sås med soja, Worcestershiresås och honung, och en krispig sallad med kål, gurka, morot och majonnäs.

Taggar:
Under 650 kcal
Proteinrik
Mjölkfri
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Vete
Gluten
Sulfiter
Soja
Korn
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Gurka

2 st

Morot

1 st

Salladslök

25 g

Panko ströbröd

(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)

250 g

Skivad fläskkotlett

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

½ st

Worcestershiresås

(Innehåller Soja, Gluten, Korn, Senap)

12.5 g

Honung

150 g

Förskuren spetskål

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1 st

Citron

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 3)

½ msk

Vetemjöl (steg 3)

½ dl

Vatten (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)525 kcal
Energi (kJ)2196 kJ
Fett27.5 g
varav mättat6 g
Kolhydrater31.6 g
varav socker16.9 g
Protein34.7 g
Salt15.3 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Skär salladslök i tunna skivor.

Tärna gurka i 1 cm små bitar.

Skala morot i långa band med en potatisskalare. 

Skär citron i klyftor.

Krydda kött med en nypa salt. 

Panera kött
2

Vispa ägg [1 st | 2 st] i en djup tallrik. 

Blanda panko, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i en ny djup tallrik.

Panera kött i ägg och sen i pankomix. Ställ åt sidan på en tallrik, redo att stekas. 

Stek kött
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kött i 3-4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Under tiden, vispa ihop vatten [½ dl | 1 dl] och vetemjöl [½ msk | 1 msk] i en liten skål. 

Ställ kött åt sidan på en tallrik täckt med hushållspapper.

TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov så kött inte fastnar i stekpanna.

Koka sås
4

Skölj av stekpannan och hetta upp den på medelvärme.

Tillsätt sojasås, worcestershiresås [½ paket, 2P] och honung [½ paket, 2P], och blanda väl.

Tillsätt mjölmix och sjud under omrörning i 2-3 min, eller tills såsen har tjocknat. Smaka av med salt och peppar.

Blanda sallad
5

Blanda spetskål, gurka, morot, majonnäs, en skvätt citronjuice, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i en stor skål.

Servera
6

Lägg upp fläsktonkatsu och sallad på tallrikar.

Ringla sås över köttet och garnera med salladslök.

Pressa över juice från resterande citronklyftor.