Har du aldrig hört om Tonkatsu? Det är en japansk maträtt som består av panerad fläskkotlett som steks eller friteras. Vi serverar vår fläsktonkatsu med en smakrik sås med soja, Worcestershiresås och honung, och en krispig sallad med kål, gurka, morot och majonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Gurka
2 st
Morot
1 st
Salladslök
25 g
Panko ströbröd
(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)
250 g
Skivad fläskkotlett
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
½ st
Worcestershiresås
(Innehåller Soja, Gluten, Korn, Senap)
12.5 g
Honung
150 g
Förskuren spetskål
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
1 st
Citron
1 st
Ägg (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 3)
½ msk
Vetemjöl (steg 3)
½ dl
Vatten (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Skär salladslök i tunna skivor.
Tärna gurka i 1 cm små bitar.
Skala morot i långa band med en potatisskalare.
Skär citron i klyftor.
Krydda kött med en nypa salt.
Vispa ägg [1 st | 2 st] i en djup tallrik.
Blanda panko, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i en ny djup tallrik.
Panera kött i ägg och sen i pankomix. Ställ åt sidan på en tallrik, redo att stekas.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kött i 3-4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Under tiden, vispa ihop vatten [½ dl | 1 dl] och vetemjöl [½ msk | 1 msk] i en liten skål.
Ställ kött åt sidan på en tallrik täckt med hushållspapper.
TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov så kött inte fastnar i stekpanna.
Skölj av stekpannan och hetta upp den på medelvärme.
Tillsätt sojasås, worcestershiresås [½ paket, 2P] och honung [½ paket, 2P], och blanda väl.
Tillsätt mjölmix och sjud under omrörning i 2-3 min, eller tills såsen har tjocknat. Smaka av med salt och peppar.
Blanda spetskål, gurka, morot, majonnäs, en skvätt citronjuice, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i en stor skål.
Lägg upp fläsktonkatsu och sallad på tallrikar.
Ringla sås över köttet och garnera med salladslök.
Pressa över juice från resterande citronklyftor.