
Är ni en familj som gillar mexikansk mat, men börjar tröttna på tacos? Testa quesadillas – här får ni de bekanta smakerna och komponenterna i ny tappning. Vi fyller tortillabröd med BBQ-kryddad pulled pork och serverar dem gyllenstekta med osttoppade nachos och gräddfil och guacamole att doppa i.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300 g
Pulled pork
1 st
Lök
60 g
BBQ-sås
(Innehåller: Senap)
5 g
Tex-Mex
75 g
Tortillachips
(Kan innehålla spår av: Mjölk)
150 g
Cheddar-/goudamix, riven
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Citrusfrukt
1 st
Avokado
1 st
Tomat
1 st
Chili
150 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
8 st
Minitortillas
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till guacamole
¼ tsk
Salt till kött

Värm ugnen till 200 °C/180 °C(varmluft).
Finhacka lök.
Hetta upp olivolja i en stor kastrull på medelvärme.
Stek lök i 1–2 min, eller tills den mjuknar.
Tillsätt kött, sky från förpackningen och Tex-Mex till kastrullen.
Sjud under lock i 10–12 min.

Under tiden, halvera, kärna ur och skär chili i tunna skivor.
Grovhacka tomat.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked.
Mosa avokado med salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja till guacamolen.

Halvera lime.
Tillsätt BBQ-sås till pulled pork. Använd 2 gafflar för att riva tills köttet är helt strimlat.
Fördela pulled pork mellan tortillas och lämna en kant på 3 cm.
Toppa pulled pork med hälften av osten. Krydda med salt och en nypa peppar och pressa över en skvätt limesaft.
Vik tortillas på mitten till en halvmåneform.

Placera tortillachips i en ugnsform med bakplåtspapper och toppa med resterande ost.
Grädda i ugnen i 4–5 min, eller tills osten har smält.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Placera quesadillas i stekpannan och platta till dem med baksidan på en stekspade.
Stek i 1–2 min, eller tills ytan är gyllenbrun. Vänd försiktigt och upprepa på andra sidan.
TIPS: Stek quesadillas i omgångar så det inte blir för trångt.

Lägg upp quesadillas på tallrikar.
Toppa nachos med chili.
Servera med gräddfil och guacamole i skålar.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.