HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconJapansk Fläsktonkatsu
topBanner
Japansk fläsktonkatsu

Japansk fläsktonkatsu

med sojabaserad sås och krispig sallad

Har du aldrig hört om Tonkatsu? Det är en japansk maträtt som består av panerad fläskkotlett som steks eller friteras. Vi serverar vår tonkatsu med en smakrik sås med soja, Worcestershiresås och honung, och en krispig sallad med kål, gurka, morot och majonnäs.

Taggar:Under 650 kcalProteinrikMax 50g kolhydrater
Allergener:glutensojasenapägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Gurka

2 st

Morot

1 st

Salladslök

1 st

Citron

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

250 g

Fläskkotlett, skivad

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

7.5 g

Worcestershiresås

(Innehållergluten, soja, senap)

12.5 g

Honung

150 g

Förskuren spetskål

25 g

Majonnäs

(Innehållersenap, ägg)

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 3)

½ msk

Vetemjöl (steg 3)

½ dl

Vatten (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)531 kcal
Energi (kJ)2224 kJ
Fett27.54 g
varav mättat6 g
Kolhydrater33.56 g
varav socker16.8 g
Protein35.06 g
Salt3.8 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Skär salladslök i tunna skivor. Tärna gurka i 1 cm små bitar. Skala morot i långa band (oskalad) med en potatisskalare. Skär citron i klyftor. Krydda kött med en nypa salt.

2

Vispa ägg [1 stk I 2 stk] i en djup tallrik. Blanda panko, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppari en ny djup tallrik. Panera kött i ägg och sen i pankomix. Ställ åt sidan på en tallrik, redo att stekas.

3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. Stek kött i 3-4 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekt. Vispa ihop vatten [½ dl | 1 dl] och vetemjöl [½ msk | 1 msk] i en liten skål. Ställ kött åt sidan på en tallrik täckt med hushållspapper. TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov så kött inte fastnar i stekpanna.

4

Skölj av stekpannan och hetta upp den på medelvärme. Tillsätt sojasås, worcestershiresås [½ paket, 2P] och honung [½ paket, 2P], och blanda väl. Tillsätt mjölmix och sjud under omrörning i 2-3 min, eller tills såsen har tjocknat. Smaka av med salt och peppar.

5

Blanda kål, gurka, morot, majonnäs, en skvätt citronjuice, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppari en stor skål.

6

Lägg upp fläsktonkatsu och sallad på tallrikar. Ringla sås över köttet och garnera med salladslök. Pressa över juice från resterande citronklyftor.