Skip to main content
Thailändsk grön curry med rumpstek
Thailändsk grön curry med rumpstek

Thailändsk grön curry med rumpstek

med aubergine och paprika

Kvällens gröna curry är hämtad direkt från det autentiska thailändska köket. Det är en riktig premiumrätt med extra allt: en krämig och smakrik grön currysås med massor av grönsaker, härlig stekt rumpstek och ett fluffigt jasminris. Till sist toppar vi med färsk chili och salladslök och serverar med limeklyftor. Dofta, smaka och njut!

Taggar:
Glutenfri
Mjölkfri
Allergener:
Fisk
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Rumpstek

180 ml

Kokosmjölk

1 st

Aubergine

1 st

Paprika

40 g

Grön currypasta

1 tsk

Ingefära

½ st

Chili

30 g

Fisksås

(Innehåller: Fisk, Soja)

1 st

Citrusfrukt

1 st

Salladslök

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Buljong

150 g

Jasminris

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till kött

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till grönsaker

2 dl

Vatten till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)3083 kJ
Energi (kcal)737 kcal
Fett28.7 g
varav mättat16.2 g
Kolhydrater84.8 g
varav socker14.2 g
Kostfiber7.2 g
Protein43.3 g
Salt9.9 g
Potassium548.9 mg
Calcium33.7 mg
Iron1.2 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt.

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min. 

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, tärna aubergine och paprika i 2 cm stora bitar.

Finhacka ingefära (oskalad) och vitlök.

Skär salladslök i tunna skivor.

Gör currysås
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Tillsätt aubergine, paprika och salt. Stek i 34 min, tills mjukt. 

Tillsätt grön currypasta, ingefära och vitlök och fräs i 30 sek, tills väldoftande.

Rör ner kokosmjölk, buljong, fisksås och vatten och koka upp. Sänk till medelvärme och koka i 56 min.

Stek kött
4

Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en annan stekpanna på medelhög värme

Stek kött i 34 min per sida eller tills brynt. Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer att fortsätta tillagas något under tiden det vilar. 

TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för genomstekt.

Förbered garnering
5

Skär lime i klyftor.

Halvera, kärna ur och finhacka chili.

Skär köttet i tunna skivor.

TIPS: Skippa chili, eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

 

Servera
6

Fyll en liten skål med ris och pressa så att det blir kompakt. Placera en tallrik ovanpå och vänd tillsammans så att riset formas till en kupa. Fortsätt med riset till resten av portionerna.

Lägg upp riskupoler och grön currysås i skålar. 

Toppa med skivat kött.

Garnera med färsk chili och salladslök.

Servera med limeklyftor.