Skip to main content
Honung- och senapsrostad lax
Honung- och senapsrostad lax

Honung- och senapsrostad lax

med päronsallad och krämig potatis

Fastnar ni också i tacosträsket varje fredag? Överraska familjen med en festlig fiskrätt! Vi ugnssteker lax med smör och honung- och senapsdressing och serverar den med en ljummen potatissallad med crème fraiche, majonnäs och dill. Kvällens tillbehör blir en lyxig sallad med päron, rödbeta och gyllenrostade hasselnötter.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Fisk
Senap
Ägg
Nötter
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Laxfilé

(Innehåller: Fisk)

1 st

Citrusfrukt

½ st

Rödbetor, förkokta

25 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

20 g

Hasselnötter

(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Korn, Gluten, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller: Mjölk)

500 g

Potatis

1 st

Dill

20 g

Honung- & senapsdressing

(Innehåller: Senap, Ägg, Sulfiter)

1 st

Päron

60 g

Salladsmix

½ st

Lök

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till fisk

1 msk

Smör till fisk

¼ tsk

Salt till sallad

¼ tsk

Socker till sallad

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till potatis

Näringsvärden

Energi (kJ)4169 kJ
Energi (kcal)996 kcal
Fett65.4 g
varav mättat18.2 g
Kolhydrater122.7 g
varav socker74.2 g
Kostfiber23.8 g
Protein34.8 g
Kolesterol100 mg
Salt3 g
Potassium1822.1 mg
Calcium21 mg
Iron0.6 mg

Instruktioner

Koka potatis
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.

Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och ställ åt sidan under lock.

Förbered råvaror
2

Under tiden, halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.

Finhacka dill.

Skölj salladsmix.

Halvera citron.

Skär schalottenlök i tunna skivor.

Tärna rödbeta i 1 cm stora bitar.

Grovhacka hasselnötter.

Förbered lax
3

Torka av lax med hushållspapper och krydda med salt.

Tärna smör i små bitar.

Placera lax med skinnsidan ner i en ugnsform med bakplåtspapper. Toppa med honung- och senapsdressing och smörbitar.

Placera hasselnötter på en plåt med bakplåtspapper.

Ugnsstek lax
4

Tillaga lax och hasselnötter i ugnen i 9–10 min, eller tills lax är genomstekt och hasselnötter rostade.

TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Blanda sallad
5

Under tiden, blanda citronsaft, salt, socker och olivolja i en stor skål.

Vänd ner päron, rödbeta, salladsmix, schalottenlök och hasselnötter i skålen med dressing precis innan servering.

Vänd potatis med crème fraiche, majonnäs, dill, salt och en nypa peppar.

Servera
6

Lägg upp krämig potatis, päronsallad och lax på tallrikar.

Toppa lax med resterande sås från ugnsformen.