Skip to main content
Medelhavs-inspirerad kyckling
Medelhavs-inspirerad kyckling

Medelhavs-inspirerad kyckling

med rostade grönsaker och persiljebulgur

I kväll tar vi en kulinarisk resa till Grekland, och lagar en härlig kycklingrätt. Vi rostar paprika, tomat och rödlök med medelhavskryddor i ugnen och blandar dem med kokt bulgur som vi även smaksätter med persilja och citron. Samtidigt steker vi kyckling och blandar en syrlig och svalkande citronyoghurt. Smaklig måltid!

Taggar:
Snabb
Mer grönt
Proteinrik
Under 650 kcal
Allergener:
Mjölk
Vete
Gluten
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citrusfrukt

2 st

Tomat

2 g

Medelhavets Pärla

1 paket

Pumpakärnor

(Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter, Sesam)

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad

85 g

Bulgur

(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Gluten, Kamut, Khorasanvete, Havre, Råg, Korn)

4 g

Buljong

(Innehåller: Selleri)

1 st

Lök

1 st

Paprika

1 st

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till grönsaker

2.5 dl

Vatten till bulgur

¼ tsk

Salt till bulgur

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Olja till bulgur

Näringsvärden

Energi (kJ)2430 kJ
Energi (kcal)581 kcal
Fett21.3 g
varav mättat5.4 g
Kolhydrater53.1 g
varav socker11.8 g
Kostfiber10.7 g
Protein42.5 g
Salt5.3 g
Trans Fat0.2 g
Potassium695.6 mg
Calcium35.9 mg
Iron1.2 mg

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Tärna paprika och tomat i 2 cm stora bitar.

Skär rödlök i 2 cm tjocka klyftor.

Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, Medelhavets Pärla, buljong, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 10–15 min, eller tills mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Koka bulgur
2

Koka upp en kastrull med vatten.

Rör i bulgur och salt, sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.

Stek kyckling
3

Skär varje kycklingbröst i 3 delar på en separat skärbräda.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling med salt i 3 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered råvaror
4

Under tiden, finhacka persilja.

Skär citron i klyftor.

Blanda bulgur
5

Blanda yoghurt, en skvätt citronsaft och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Rör ner rostade grönsaker, persilja, olivolja, en skvätt citronsaft och en nypa salt och peppar i bulgur.

Servera
6

Lägg upp bulgur och grönsaker i djupa tallrikar.

Toppa med kyckling och citronyoghurt.

Strö över pumpakärnor.