topBanner
Honungs- och sojaglaserade räkor

Honungs- och sojaglaserade räkor

med jasminris, stekt spetskål och koriander

Åk rutschkana genom en glasyr av honung ner i ett gult hav av kokosmjölk och sojaglaserade räkor som får dina smaklökars endorfin att skjuta i höjden. Tumla runt bland stekt spetskål och härligt skarp mynta innan du tar dig upp på en ö av kritvitt jasminris för att låta dina ögons glädjetårar torka. Så gott att du kommer vilja ha det varje dag.

Allergener:glutensojakräftdjursenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Jasminris

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Salladslök

1 st

Ingefära

2 st

Morot

200 g

Spetskål

1 st

Lime, ekologisk

25 g

Honung

150 g

Räkor

(Innehållerkräftdjur)

200 ml

Kokosmjölk

20 g

Currypasta

(Innehållersenap)

1 påse

Koriander

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten* (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2732 kJ
Energi (kcal)653 kcal
Fett20 g
varav mättat17 g
Kolhydrater91 g
varav socker21 g
Kostfiber8 g
Protein26 g
Kolesterol0 mg
Salt3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Skiva salladslök tunt. Skala och riv ingefära. Finhacka vitlök. Strimla spetskål och morot fint. Dela lime i klyftor. Finhacka koriander.

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en kastrull på medelvärme. Fräs salladslök och hälften av ingefäran i 1 min. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl] och en nypa salt* i kastrullen och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.

Tips: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i ytterligare en kastrull. Fräs spetskål, morot, resterande ingefära och hälften av vitlöken i 5-6 min. Tillsätt kokosmjölk och currypasta. Sjud i 5-6 min, eller tills såsen har tjocknat något. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

4

Blanda resterande vitlök, en generös skvätt limejuice [1 tsk | 2 tsk], honung, sojasås och en nypa salt* i en skål.

5

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek räkor i 2-3 min. Häll i sojaglazen och låt den sjuda i 1-2 min, eller tills vätskan har kokat bort och räkorna är färdiglagade.

VIKTIGT: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ytan är ogenomskinlig.

6

Fördela riset mellan era djupa tallrikar. Sleva över grönsakerna i kokossås och toppa med glaserade räkor. Strö över koriander och servera med resterande limeklyftor.