HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Asiatisk recept
Honungs- och sojaglaserade räkor

Honungs- och sojaglaserade räkor

med jasminris och stekt spetskål

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon

Åk rutschkana genom en glasyr av honung ner i ett gult hav av koksmjölk och sojaglaseraderäkor som får dina smaklökars endorfin att skjuta i höjden. Tumla runt bland stekt spetskål innan du tar dig upp på en ö av kritvitt jasminris för att låta dina ögons glädjetårar torka. Så gott att du kommer vilja ha det varje dag.

Allergener:sojaglutenskaldjurFisk
Tillagningstid35 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

1 st

Salladslök

1 st

Ingefära

150 g

Jasminris

2 st

Vitlöksklyfta

2 st

Morot

½ st

Spetskål

1 st

Lime

25 ml

Sojasås

(Innehållersoja, gluten)

25 g

Honung

150 g

Räkor

(Innehållerskaldjur, Fisk)

250 ml

Kokosmjölk

Ingår inte i din leverans

Olja

Salt och peppar

1 msk

Vatten

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2833 kJ
Energi (kcal)677 kcal
Fett26 g
varav mättat22 g
Kolhydrater84 g
varav socker22 g
Kostfiber7 g
Protein24 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Förbered grönsaker
Förbered grönsaker
1

Skiva salladslöken tunt. Finriv ingefära.

Finhacka vitlök. Strimla spetskålen (1/2 st för 2 pers / 1 st för 4 pers) fint. Finstrimla morötterna. Halvera lime och skär en av halvorna i klyftor.

Koka ris
Koka ris
2

Hetta upp en skvätt olja* i en kastrull på medelvärme. Fräs salladslök och hälften av ingefäran under omrörning i 1 min, tills doftande.

Häll i kallt vatten (se mängd i ingredienslistan), jasminris och en nypa salt i en kastrull. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 12 min.

Ta kastrullen av värme och låt stå i 10 min under lock innan servering.

Tips: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Tillsätt kokosmjölk
Tillsätt kokosmjölk
3

Hetta upp en skvätt olja* i ytterligare en kastrull.

Lägg i hälften av vitlöken och resterande ingefära samt spetskål och morötter. Fräs i 5-6 min.

Tillsätt kokosmjölken och låt sjuda i 5-6 min tills såsen har reducerats med en tredjedel.

Laga glaze
Laga glaze
4

Blanda den resterande vitlöken, 1-2 tsk limejuice, honung, sojasås och vatten* (se mängd i ingredienslistan) i en skål. Salta lätt, och din sojaglaze är klar.

Stek räkor
Stek räkor
5

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme.

Lägg i räkor och sojaglazen. Låt sjuda i 2-3 min tills vätskan kokat bort och räkorna är färdiglagade.

VIKTIGT: Räkorna är färdiglagade när köttet är rosa och ogenomskinliga.

Servera
Servera
6

Pressa i ris i en liten skål. Vänd skålen på tallriken så har du fått en riskupa. Lägg en riskupa på varje tallrik.

Placera grönsakerna runt om riset tillsammans med kokossåsen och toppa med glaserade räkor. Servera med en limeklyfta på varje tallrik.

Smaklig måltid!