Honungs- och sojaglaserade räkor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honungs- och sojaglaserade räkor

Honungs- och sojaglaserade räkor

med basmatiris & stekt spetskål

.

Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

25

Honung

2

Morot

Räkor

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

150

Jasminris

250

Kokosmjölk

200

Spetskål

1

Ingefära

1

Salladslök

20

Gul currypasta

(Innehåller Senap)

2

Vitlöksklyfta

1

Lime

Ingår inte i din leverans

0.15

Vatten (steg 4)

3

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)332 kcal
Energi (kJ)1390 kJ
Fett0.61 g
varav mättat0.2 g
Kolhydrater74.52 g
varav socker10.9 g
Protein7.01 g
Salt2.8 g

Instruktioner

1

Skiva salladslök tunt. Riv ingefära [20 g, 2 pers | 40 g, 4 pers]. Finhacka vitlök. Strimla spetskålen [200 g, 2 pers] och morötterna fint. Halvera lime och dela en av halvorna i klyftor.

2

Hetta upp en skvätt olja* i en kastrull på medelvärme. Fräs salladslök och hälften av ingefäran i 1 min. Häll i kallt vatten* (se ingredienslistan), jasminris och en nypa salt* i kastrullen. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 12 min. Ta kastrullen av värme och låt stå i 10 min under lock innan servering. Tips: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

3

Hetta upp en skvätt olja* i ytterligare en kastrull. Fräs spetskål, morötter, resterande ingefära och hälften av vitlöken i 5-6 min. Tillsätt kokosmjölken och currypasta. Låt sjuda i 5-6 min tills såsen har reducerats med en tredjedel. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

4

Blanda resterande vitlök, 1-2 tsk limejuice, honung, sojasås och vatten* (se ingredienslistan) i en skål. Salta lätt, och din sojaglaze är klar.

5

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Lägg i räkor och sojaglazen. Låt sjuda i 2-3 min tills vätskan har kokat bort och räkorna är färdiglagade. VIKTIGT: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ytan är ogenomskinlig.

6

Fördela riset mellan era djupa tallrikar. Sleva över grönsakerna i kokossås och toppa med glaserade räkor. Servera med en limeklyfta på varje tallrik.