HelloFresh
Honungs- och sojaglaserade räkor

Honungs- och sojaglaserade räkor

med jasminris och stekt spetskål

Åk rutschkana genom en glasyr av honung ner i ett gult hav av koksmjölk och sojaglaseraderäkor som får dina smaklökars endorfin att skjuta i höjden. Tumla runt bland stekt spetskål innan du tar dig upp på en ö av kritvitt jasminris för att låta dina ögons glädjetårar torka. Så gott att du kommer vilja ha det varje dag.

Allergener:sojaglutenFiskkräftdjursulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

1 st

Salladslök

20 g

Ingefära

150 g

Jasminris

2 st

Vitlöksklyfta

2 st

Morot

200 g

Spetskål

1 st

Lime

25 ml

Sojasås

(Innehållersoja, gluten)

25 g

Honung

150 g

Räkor

(InnehållerFisk, kräftdjur)

1 paket

Kokosmjölk

20 g

Currypasta

(Innehållersulfiter)

Ingår inte i din leverans

Olja*

Salt* och peppar*

300 ml

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2845 kJ
Energi (kcal)680 kcal
Fett26 g
varav mättat22 g
Kolhydrater87 g
varav socker23 g
Kostfiber7 g
Protein24 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Skiva salladslök tunt. Riv ingefära. 

Finhacka vitlök. Strimla spetskålen [200 g, 2 pers]  och morötterna fint. 

Halvera lime och dela en av halvorna i klyftor.

2

Hetta upp en skvätt olja* i en kastrull på medelvärme. Fräs salladslök och hälften av ingefäran i 1 min. 

Häll i kallt vatten (se ingredienslistan), jasminris och en nypa salt i kastrullen. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 12 min. 

Ta kastrullen av värme och låt stå i 10 min under lock innan servering.

Tips: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

3

Hetta upp en skvätt olja* i ytterligare en kastrull. 

Fräs resterande ingefära, spetskål, morötter och hälften av vitlöken i 5-6 min. 

Tillsätt kokosmjölken och currypasta. Låt sjuda i 5-6 min tills såsen har reducerats med en tredjedel. 

Krydda med en nypa salt och peppar.

4

Blanda resterande vitlök, 1-2 tsk limejuice, honung, sojasås och vatten* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] i en skål. Salta lätt, och din sojaglaze är klar.

5

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. 

Lägg i räkor och sojaglazen. Låt sjuda i 2-3 min tills vätskan har kokat bort och räkorna är färdiglagade.

VIKTIGT: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ytan är ogenomskinlig.

6

Fördela riset mellan era djupa tallrikar. Sleva över grönsakerna i kokossås och toppa med glaserade räkor. Servera med en limeklyfta på varje tallrik.

Smaklig måltid!