Inspireras av våra recept med räkor

Räkor är inte bara goda och mångsidiga, de är också snabba och enkla att tillaga. Detta gör dem till en favorit bland många hemmakockar. Oavsett om du föredrar asiatiska smaker eller svenska klassiker, har vi recept som passar för alla smaker och önskemål.

Utforska världens kök

Lägg till goda räkor på middagsmenyn

Kreativa recept för alla tillfällen

Räkor är otroligt mångsidiga och kan tillagas på många olika sätt för att passa olika smaker och preferenser. Du kan steka, grilla, koka, steka eller till och med äta räkor råa som i sushi. Förutom att äta dem som huvudrätt kan du också använda räkor som en ingrediens i sallader, grytor, soppor, pastarätter, tacos, och mycket mer. Denna mångsidighet gör räkor till en utmärkt ingrediens för att skapa goda och varierade måltider.

Det finns många populära recept med räkor och speciellt i Sverige med flera klassiska recept och enkla rätter med bara aioli och gott bröd. Räkor för sig är mycket uppskattade. Men vill du experimentera lite och laga lite nya recept så kan vi bland annat rekommendera Kinesiska Kung Pao räkor med jasminris och stekta grönsaker eller varför inte en krämig räkröra i varm brioche med krispig schalottenlök och färsk dill? Recept som verkligen får det att vattnas i munnen!

Så lyckas du med räkor och middagen

Följ enkla recept och välj rätt råvaror

När du ska laga mat med räkor, välj alltid färska eller frysta räkor av hög kvalitet och följ receptets anvisningar för att lyckas få ut så mycket smak som möjligt ur denna fantastiska råvara. Våra recept är utformade med tydliga steg-för-steg så du enkelt och metodiskt kan följa med och skapa en god överblick när du ska laga middag.

Du kan också välja olika storlekar eller sorter av räkor beroende på dina recept och personliga preferenser. Oavsett vilken typ av räkor du väljer, se till att förvara dem kallt och använda dem inom några dagar för bästa resultat. Så färska som möjligt är ett bra sätt att tänka om de inte är frysta. Med räkor som huvudingrediens finns det oändliga möjligheter att skapa spännande och läckra måltider för alla smaker och tillfällen.

Inspirerande rätter från hela världen

Utforska smaker från Italien till Korea och Vietnam

Med stor variation vill vi på HelloFresh hjälpa dig att skapa inspirerande rätter och goda middagar hemma. Ta exempelvis en italiensk räkpasta med krämig tomatsås och rucolasallad. En rätt som passar alla typer av hushåll och som går snabbt att tillaga.

Behöver du mer inspiration kan du hitta recept som hämtat tydlig inspiration från olika länder, exempelvis våra koreanska recept eller våra recept som är inspirerade av Vietnam. Är du sugen på en speciell ingrediens och vill ha lite exempel på olika rätter du kan laga hittar du även det i vår stora kokbok!

3 snabba om recept med räkor

Tips för att välja och förvara räkor för bästa smak och kvalitet?

När du väljer räkor, leta efter färska eller frysta räkor av hög kvalitet som är fast i köttet och luktar friskt. Förvara räkor i kylskåpet eller i frysen tills de är redo att användas och använd dem inom några dagar för bästa smak och kvalitet. Undvik att förvara räkor vid rumstemperatur, eftersom detta kan göra att de snabbt förlorar sin fräschör och smak men också blir dåliga.

Hur kan jag förbereda och tillaga räkor för att undvika att de blir torra eller sega?

För att undvika att räkor blir torra eller sega, undvik att de överkokar eller tillagas för länge. Tillaga räkor snabbt över hög värme för att de ska behålla sin naturliga saftighet och smak. Du kan också marinera dem i en smaksatt blandning av kryddor, örter och olja innan tillagning för att lägga till extra smak och saftighet. Kom ihåg att räkor och annat kött fortsätter att tillagas även efter att de har tagits bort från värmen, så ta bort dem från värmen när de nästan är färdiga för att undvika överkokning.

Varför är räkor en så populär råvara?

Räkor är en populär ingrediens i många recept på grund av deras delikata smak, mångsidighet och snabba tillagningsprocess. De kan användas i en mängd olika rätter, inklusive sallader, grytor, soppor, pastarätter, tacos och mycket mer. Räkor kan också tillagas på olika sätt, som att steka, grilla, koka eller steka, vilket ger kockarna många möjligheter att experimentera med olika smaker och tillagningsmetoder. Skalen kan dessutom användas för att laga en god fond och soppa. Möjligheterna är många med denna goda ingrediens.

Testa något nytt varje dag

+7

Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!

Recept du kommer att älska!

Beställ vad du vill, när du vill - utan bindningstid.

Få upp till 1359 kr rabatt