Dröm dig bort till solrika medelhavet med denna vegemåltid fullpackad med smak. Len honung och aromatisk oregano ger en ny dimension till halloumi och dess sälta. Skopa upp de kryddiga, ugnsrostade grönsakerna och lite pärlcouscous på gaffeln och känn hur dropparna av citron balanserar upp hela rätten. Denna middag lämnar ingen besviken!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
170
Pärlcouscous
1
Zucchini
1
Rödlök
250
Blomkål
25
Honung
8
Panamat
75
Gräddfil
200
Halloumi
4
Grönsaksbuljong
1
Bladpersilja
½
Citron
1
Torkad oregano
3
Vatten
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär zucchini i 2 cm stora bitar. Skär rödlök i 2 cm breda klyftor. Dela blomkål i små buketter. Placera grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över Central American Style kryddmix (starkt!) och ringla över olivolja*. Rör om grönsakerna och rosta dem i ugnen, 18-20 min.
Skär halloumi i 1 cm breda skivor. Blötlägg dem i en skål med kallt vatten och låt stå i ca 5 min. Koka upp vatten* (se ingredienslistan) och grönsaksbuljong i en medelstor kastrull. Sänk till medelvärme, rör i pärlcouscous och sjud i 12-15 min, eller tills den är mjuk med lite tuggmotstånd.
Riv citronzest tills du har en nypa och dela citron i klyftor. Finhacka persilja och lägg lite åt sidan till garnering. Häll av vattnet från halloumiskivorna och dutta dem torra med hushållspapper. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek halloumin i ca 2 min per sida tills de är gyllene. Tillsätt honung och en nypa oregano och stek i ungefär 1 min, tills det doftar ljuvligt.
När grönsakerna är färdigrostade, blanda ner dem med pärlcouscousen. Rör sedan i citronzest, persilja och krydda med en nypa peppar*.
Fördela couscous och de kryddiga grönsakerna mellan era tallrikar. Toppa med honungs- och oreganostekta halloumi och en uppfriskande klick gräddfil. Garnera med persilja och servera med citronklyftor vid sidan av.