topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sesamlax

Sesamlax

med sötpotatispommes, picklad gurksallad och persiljemajonnäs

Sesamlax med sötpotatispommes är en härlig fiskrätt med spännande tillbehör som ger perfekt kontrast i smak och textur på tallriken. Laxen blir panerad i sesamfrön och steks sen ljuvligt spröd. Under tiden sköter sötpotatispommes kryddade med vitlök sig själva i ugnen. Vi svänger även ihop en fräsch sallad med picklad gurka och päron, och en krämig persiljemajo.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Senap
Ägg
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

450

Sötpotatis

2

Vitlöksflörter

1

Gurka

25

Vitvinsvinäger

50

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1

Bladpersilja

250

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

10

Sesamfrön

½

Päron

60

Salladsmix

Ingår inte i din leverans

1

Socker (steg 2)

¼

Vatten (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)684 kcal
Energi (kJ)2863 kJ
Fett40.17 g
varav mättat5.4 g
Kolhydrater9.2 g
varav socker9.2 g
Protein32.27 g
Salt0.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Laga pommes
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär (oskalad) sötpotatis i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med Vitlöksflörter [1/2 paket, 2P], lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka överst i ugnen i 20 minuter, eller tills gyllene.

Pickla gurka
2

Skär gurka i tunna skivor. Tillsätt gurka, vitvinsvinäger, vatten* [1/4 dl | 1/2 dl], socker* [1 tsk | 2 tsk] och en nypa salt* till en liten skål. Blanda så gurka täcks av vätska och ställ åt sidan tills vidare. Finhacka persilja och blanda den med majonnäs i en liten skål.

Panera lax
3

Fördela sesamfrön på en tallrik. Torka lax med hushållspapper, ringla över lite olivolja* och krydda generöst med salt* och peppar*. Panera lax med skinnsidan ner i sesamfrön så den täcks.

Stek lax
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme, när det återstår 5 min av pommes tillagningstid. Stek lax med skinnsidan neråt i 3-4 min. Vänd och stek i 3-4 min (beroende på tjocklek) tills precis genomstekt. TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Blanda sallad
5

Skölj salladsmix. Skär päron [1/2 st, 2P] i tunna skivor. Häll av lag från gurkan. Blanda gurka, päron och salladsmix i en stor skål. Ringla över lite olivolja*, smaka av med salt* och peppar*, och blanda väl.

Servera
6

Lägg upp sesamlax, sötpotatispommes och picklad gurksallad på tallrikar. Servera med persiljemajonnäs.