
Tacos för oftast tankarna till Mexico, men denna variant bjuder på asiatiska smaker. Supergoda tacos med nötfärs, rödlök, morot, gemsallad och srirachadressing blir en favorit för hela familjen.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1
Rödlök
250
Nötfärs
37.5
Asiatisk woksås
(Innehåller: Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
1
Morot
50
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
10
Sriracha
8
Minitortillas
(Innehåller: Gluten, Vete)
1
Ekologisk lime
90
Sallad

Skiva rödlök tunt. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt nötfärs och rödlök. Stek under omrörning i 3-4 min tills köttet har brynts. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Riv morot. Skiva gemsallad. Dela lime i klyftor.

Tillsätt asiatisk woksås [1/2 påse, 2 pers] till stekpannan. Stek i 2-3 min tills såsen har tjocknat något. Krydda salt* och peppar* efter smak.

Blanda majonnäs, en skvätt limejuice och lite sriracha i en liten skål. Krydda med den starka srirachan efter smak! TIPS: Sriracha är starkt, så var försiktig!

Värm upp minitortillas på ett fat i mikron i 10 s intervaller.

Sätt fram alla ingredienser på bordet. Bygg tortillas med nötfärs, riven morot, gemsallad och srirachamajo. Servera limeklyftor vid sidan av.