Skip to main content
Fisktacos

Fisktacos

med cajunmajo och tomatsalsa

4.4
(1,5 tn)

Ta fredagstacosen till nästa nivå med en delikatessfisk i tortillasen. Sej är en fisk som tål att matchas med stora smaker och stingande cajunmajo, jalapeno och vår Tex-Mex krydda är perfekta smakhöjare i denna rätt. Kålsallad, tomat, lime, såväl som koriander och rödlök utgör en fantastisk fyllning i dessa fräscha tacos, och tillsammans med den panerade sejen är det en förstklassig middag som väntar.

Taggar:
Snabb
Stark
Allergener:
Fisk
Gluten
Vete
Sulfiter
Senap
Ägg

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

250

Sej

(Innehåller: Fisk)

2

Tomat

1

Ekologisk lime

1

Koriander

8

Minitortillas

(Innehåller: Gluten, Vete)

1

Chili

½

Lök

150

Strimlad salladsmix

4

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

5

Tex-Mex

50

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 2)

2

Vetemjöl (steg 2)

Näringsvärden

Energi (kcal)746 kcal
Energi (kJ)3120 kJ
Fett28.2 g
varav mättat3.1 g
Kolhydrater82.7 g
varav socker9.1 g
Protein36.4 g
Salt4.1 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Finhacka tomat. Finhacka rödlök [1/2 st, 2P]. Skiva jalapeno tunt. Grovhacka koriander. Dela lime i klyftor. Skär fisk i 2 cm breda bitar på en separat skärbräda.

Panera fisk
2

Blanda vetemjöl* [2 msk | 4 msk], Tex-Mex och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en djup tallrik. Vänd fisk i mjölet tills helt täckt och lägg över på en tallrik.

Stek fisk
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt fisken när oljan är uppvärmd. Stek i 2-3 min per sida tills genomstekt. TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt.

Blanda cajunmajo
4

Medan fisken steks, blanda majonnäs, Ay Cajun-ba och en skvätt vatten* i en skål. Blanda tomat, rödlök, hälften av koriandern och en generös skvätt limejuice i en salladsskål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

Värm tortillas
5

Blanda salladsmix, en skvätt limejuice och 1 msk av cajunmajon i en salladsskål. Värm tortillas i 10 s intervaller i micron eller i en torr stekpanna tills uppvärmda.

Servera
6

Duka fram alla skålarna på bordet. Bre tortillas med cajunmajo och fyll dem med coleslaw, fisk och tomatsalsa. Toppa med jalapeno och resterande koriander.