Hawaiiansk poke bowl på kallrökt lax
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hawaiiansk poke bowl på kallrökt lax

Hawaiiansk poke bowl på kallrökt lax

med färsk mango och ört- och ingefärsdressing

I många länder är en bowl en populär lunchrätt, som kan köpas på gator och torg. Ikväll bygger vi vår egen bowl med kallrökt lax i huvudrollen, som vi blandar med salladslök och asiatisk majonnäs. Vår bowl innehåller även mango, morot som vi skalar i långa, vackra band, gurka och avokado. Vi toppar med ört- och ingefärsdressing, färsk mynta och koriander, och knapriga jordnötter.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Fisk
Jordnötter
Vete
Soja
Gluten
Senap
Sesam
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Kallrökt lax

(Innehåller Fisk)

1 st

Salladslök

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

1 st

Avokado

1 st

Gurka

1 st

Morot

½ st

Mango

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 portionspåse

Mynta & koriander

½ st

Lime

150 g

Jasminris

25 g

Honung- & ingefärsdressing

(Innehåller Senap)

½ st

Citrongräs

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Smör (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Socker (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3965 kJ
Energi (kcal)948 kcal
Fett48.1 g
varav mättat9 g
Kolhydrater87.9 g
varav socker22.9 g
Protein35.2 g
Salt7.2 g

Köksredskap

Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Banka citrongräs [1/2 st, 2P] med en träsked. Smält smör [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme. Fräs citrongräs i 1-2 min. 

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min. 

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

Plocka bort citrongräs från ris innan servering.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!  

Förbered lax
2

Under tiden, finhacka rökt lax och placera i en stor skål.

Skär salladslök i tunna skivor.

Rör i salladslök, asiatisk majonnäs, en nypa salt och peppar i skålen med lax.

Blanda dressing
3

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Finhacka mynta- och korianderblad (spara några hela blad till garnering). 

Blanda mynta och koriander med sojasås, honung- och ingefärsdressing [1/2 paket, 2P], en generös skvätt limejuice och socker [1/2 tsk | 1 tsk] i en liten skål.

Förbered avokado & mango
4

Halvera avokado, kärna ur och gröp ur med en sked. Skär avokado i tunna skivor.

Skala och skär mango [1/2 st, 2P] i tre delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm stora bitar.

Förbered grönsaker
5

Skär gurka i tunna skivor.

Skala morot i långa band med en potatisskalare.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar.

Toppa med lax, mango, morot, gurka och avokado.

Ringla ört- och ingefärsdressing över grönsakerna.

Toppa med jordnötter och sparade mynta- och korianderblad.