Skip to main content
Gul kycklingcurry

Gul kycklingcurry

med citrongräs & lime

Låt oss fresta med en snabblagad thailändsk currygryta ikväll. Med aromatisk och het gul curry i centrum och citrongräs och lime som smaksättning blir det hela familjens favorit. Toppa kycklingcurryn med färsk koriander och med ens har du en färgsprakande, spännande middag att avnjuta.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Stark
Glutenfri
Mjölkfri
Allergener:
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Lime

1 portionspåse

Koriander

150 g

Jasminris

1 st

Morot

1 st

Paprika

20 g

Gul currypasta

(Innehåller: Senap)

200 ml

Kokosmjölk

1 g

Chiliflakes

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Citrongräs

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 5)

1 msk

Olivolja (steg 4)

½ tsk

Salt (steg 1)

Näringsvärden

Energi (kJ)3225 kJ
Energi (kcal)771 kcal
Fett31.7 g
varav mättat18.8 g
Kolhydrater77.7 g
varav socker12.8 g
Kostfiber6.3 g
Protein43.6 g
Salt3.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [2.5 dl | 5dl]. Rör i ris och en nypa salt*, sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Stek kyckling
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 4-5 min, eller tills genomstekt. Krydda med en generös nypa salt* och peppar*. Överför till en tallrik. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Förbered frukt & grönt
3

Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar. Skär paprika i tunna strimlor. Finhacka (eller pressa) vitlök. Riv limezest tills du har en generös nypa och dela lime i klyftor. Grovhacka koriander. Ansa och skala det yttersta torra bladen från citrongräset. Banka det med baksidan av en träslev för att frigöra eteriska oljor. 

Stek grönsaker
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Stek morot och paprika i 3-4 min, eller tills de har mjuknat. Tillsätt currypasta, vitlök, citrongräs och limezest och koka i 1 min, eller tills det doftar ljuvligt. TIPS: Oroa dig inte för citrongräset, den plockas bort innan servering.

Koka kycklingcurry
5

Tillsätt kokosmjölk och kyckling. Sjud i 2-3 min, eller tills såsen har tjocknat lite. Plocka bort citrongräs och släng. Smaksätt med chili flakes, salt* och peppar*. TIPS: Om barnen inte tycker om stark mat, kan ni krydda med chili flakes på er egen portion. De är ganska starka!

Servera
6

Lägg upp jasminris i skålar. Toppa med kycklingcurry och garnera med koriander. Servera limeklyftor vid sidan av.