Skip to main content

Cajunkryddad pulled chicken med klyftpotatis

Bygg din egen - ät tillsammans

Det här barnvänliga konceptet gör vardagen lite smidigare. Låt både stora och små välja själva vad de vill ha på tallriken och njut av en mysig stund kring bordet. Dags för "pulled chicken" på ditt eget sätt! Vi börjar med att rosta klyftpotatis i ugnen och ugnssteka kyckling som vi river i strimlor. Som tillbehör steker vi paprika och lök med vår egen kryddblandning Ay Cajun-ba och gör ett krämigt avokadomos. Dessutom ställer vi fram hackad tomat, riven ost och citrusfrukt på bordet, och så får alla välja det de gillar bäst!

Taggar:
Barnvänlig
Glutenfri
Allergener:
Sulfiter
Mjölk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kycklingbröstfilé

300 g

Potatis

½ st

Avokado

1 st

Tomat

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

1 st

Paprika

1 st

Citrusfrukt

1 st

Lök

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

4 g

Adobokrydda

50 g

Cheddarost, riven

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till guacamole

¼ tsk

Salt till kött

Näringsvärden

Energi (kJ)2004 kJ
Energi (kcal)479 kcal
Fett16 g
varav mättat5.3 g
Kolhydrater44.7 g
varav socker10.8 g
Kostfiber8.4 g
Protein42.3 g
Salt3.3 g
Trans Fat0.1 g
Potassium1440.3 mg
Calcium44.2 mg
Iron1 mg

Instruktioner

1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

2

Under tiden, halvera lök och skär i tunna skivor. 

Skär paprika i 1 cm tunna strimlor.

Grovhacka tomat.

Skär citrusfrukt i klyftor.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked. 

Mosa avokado med salt, en nypa peppar och en generös skvätt citrussaft i en medelstor skål. Rör ner yoghurt. 

3

Lägg kyckling på en annan plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt och Adobokrydda och tillaga i ugnen i 17–19 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

4

Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek paprika, lök och Ay Cajun-ba i 4–5 min, tills något mjuknat. 

5

När kycklingen är färdig, använd 2 gafflar för att riva köttet i strimlor.

6

Lägg upp klyftpotatis i djupa tallrikar och toppa med kyckling. 

Servera paprika och lök, tomat, ost, avokadomos och resterande citrusfrukt i klyftor i separata skålar.

Välj dina egna favorittillbehör!

Denna veckas HelloFresh-recept du måste prova