Cowboychili på kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Cowboychili på kyckling

med basmatiris, majs och chimichurri

I kväll lagar vi en riktigt god kycklinggryta med majs och texmexkryddor som vi tror går hem hos både cowboys och hungriga barn. Kycklingen tillagas i chilisåsen innan vi river den i mindre bitar och serverar grytan med fluffigt basmatiris och chimichurri på färska örter.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kycklingbröstfilé

1 burk

Majs

1 g

Krossade tomater

1 st

Mynta & koriander

1 st

Jalapeno

5 g

Tex-Mex

150 g

Basmatiris

1 st

Morot

1 st

Lök

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Kycklingbuljong

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till kött

2 dl

Vatten till sås

1 tsk

Socker till sås

½ tsk

Salt till sås

2 msk

Olja till chimichurri

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3166 kJ
Energi (kcal)757 kcal
Fett21.8 g
varav mättat4.3 g
Kolhydrater95.4 g
varav socker21.5 g
Protein47.2 g
Salt6 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min. 

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Under tiden, finhacka lök och jalapeno.

Finhacka eller pressa vitlök.

Riv morot grovt.

Häll av majs.

Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Tillsätt kyckling och krydda med salt.

Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.

Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan.

4

Tillsätt lök, vitlök, morot och Tex-Mex till pannan och stek i 2–3 min.

Rör ner kycklingbuljong, krossade tomater, majs, vatten, socker och salt.

Tillsätt kyckling till såsen och sjud i 7–8 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

5

Under tiden, finhacka mynta och koriander.

Blanda vitvinsvinäger, örter, jalapeno, olivolja och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Ta upp genomstekt kyckling från pannan och lägg den i en stor skål. Riv kyckling i bitar med 2 gafflar.

TIPS: Skippa jalapeno eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

6

Lägg upp ris och chiligryta i djupa tallrikar och toppa med riven kyckling.

Ringla över chimichurri.