Skip to main content
Baconlindad fläskytterfilé och bearnaisesås
Baconlindad fläskytterfilé och bearnaisesås

Baconlindad fläskytterfilé och bearnaisesås

med broccolini och rostade rotfrukter

Dags att skämma bort familjen eller kompisarna med en riktig festmåltid? I kväll lyxar vi till det med baconlindad fläskytterfilé som vi fyller med vitlöks- och persiljesmör och serverar med ugsnrostad potatis med osttäcke, ljuvlig bearnaisesås och stekt broccolini med rostade pinjenötter.

Allergener:
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Fläskytterfilé

10 g

Pinjenötter

(Kan innehålla spår av: Gluten, Nötter, Sesam, Havre, Spelt, Jordnötter, Råg, Korn, Vete)

125 g

Bacon, skivor

500 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

40 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

200 g

Broccolini

1 st

Bladpersilja

160 g

Bearnaisesås

(Innehåller: Mjölk)

½ st

Rödbetor, förkokta

½ st

Palsternacka

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till rotfrukter

2 msk

Smör till smör

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till grönsaker

2 msk

Vatten till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)4975 kJ
Energi (kcal)1189 kcal
Fett77.9 g
varav mättat32.6 g
Kolhydrater124.4 g
varav socker67.9 g
Protein57.8 g
Salt5.7 g

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Ta fram smör så det blir rumstempererat.

Skär potatis och palsternacka (oskalade) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Baconlinda kött
2

Finhacka persilja och finhacka eller pressa vitlök.

Mosa smör med persilja, vitlök och en nypa salt och peppar med en gaffel i en liten skål.

Lägg kött på en separat skärbräda.

Placera ena handen på köttet och skär ett snitt på längden utan att skära helt igenom.

Öppna upp köttet som en bok och bre det med vitlökssmör. Vik ihop det igen och linda sedan bacon runt om.

Stek kött
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.

Stek kött i 2 min per sida, eller tills brynt, och lägg över det på en plåt med bakplåtspapper.

Toppa rotfrukter med finriven ost när det återstår 15 min av tillagningstiden.

Sätt samtidigt in köttet i ugnen och tillaga i 12–15 min, eller tills köttet är genomstekt. Ta ut det och låt vila i ett foliepaket tills servering.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Rosta pinjenötter
4

Under tiden, torka ur stekpannan och hetta upp den på medelhög värme.

Rosta pinjenötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en skål.

Under tiden, skär rödbeta i kvartar.

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna.

Stek broccolini och rödbeta i 5–6 min, eller tills broccolinin är mjuk. Krydda med salt och en nypa peppar.

Laga sås
5

Under tiden, hetta upp bearnaisesås, vatten och en nypa salt och peppar i en liten kastrull tills genomvarmt, ca 1 min.

Servera
6

Skär kött i tunna skivor.

Lägg upp kött, rotfrukter och broccolini och rödbeta på tallrikar.

Toppa kött med bearnaisesås och broccolini och rödbeta med pinjenötter.