Skip to main content
Amerikansk nötfärspizza
Amerikansk nötfärspizza

Amerikansk nötfärspizza

med avokadosalsa och mustig BBQ-sås

Pizza går snabbt och enkelt att laga och uppskattas av hela familjen. I kväll gör vi en amerikansk variant med köttfärssås, rödlök, ost och BBQ-sås för extra smak. Vi toppar den färdiggräddade pizzan med majs, och sen är det bara att hugga in!

Taggar:
Barnvänlig
Snabb
Comfort Food
Laga mig först
Allergener:
Sulfiter
Senap
Mjölk
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Nötfärs

4 g

Panamat

1 st

Vitlöksklyfta

60 g

BBQ-sås

(Innehåller: Sulfiter, Senap)

1 st

Majs

50 g

Riven gouda

(Innehåller: Mjölk)

70 g

Tomatpuré

1 st

Rödlök

1 st

Pizzadeg

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Sesam)

1 st

Avokado

1 st

Gräslök

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

½ dl

Vatten till sås

½ tsk

Salt till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)4567 kJ
Energi (kcal)1092 kcal
Fett41 g
varav mättat14.2 g
Kolhydrater120.8 g
varav socker22.4 g
Kostfiber6.8 g
Protein52.1 g
Salt5.3 g
Potassium57.6 mg
Calcium8.8 mg
Iron0.1 mg

Instruktioner

Förbered lök
1

Värm ugnen till 250 °C/240 °C (varmluft). 

Ta ut pizzadegen från kylen minst 10 min innan tillagning.

Strö generöst med vetemjöl över köksbänken.

Placera degen på ytan med mjöl och halvera. Rulla ut degen med händerna (eller en kavel) tills den är 25 cm i diameter.

Om degen är svår att rulla ut kan du låta den vila i några minuter och försöka igen.

Skär rödlök i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

TIPS: Rumstempererad deg är lättare att kavla ut.

Bryn köttfärs
2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek färs i 3–4 min, eller tills brynt.

Laga sås
3

Tillsätt tomatpuré, vitlök, vatten och Panamat och sjud i 1–2 min, eller tills såsen tjocknat något.

Krydda med salt och en nypa peppar.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Grädda pizza
4

Lägg försiktigt över degen på en plåt med bakplåtspapper.

Bre köttfärssås på pizzabotten och toppa med rödlök.

Ringla över BBQ-sås och toppa med gouda.

Grädda i ugnen i 12–13 min, eller tills gyllene och genomgräddad.

Blanda salsa
5

Medan pizza gräddas, häll av majs.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och tärna i 2 cm stora bitar.

Finhacka gräslök.

Blanda majs, avokado och gräslök med en nypa salt och peppar i en skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Servera
6

Toppa pizzan med avokadosalsa och skär i bitar.