Pizza går snabbt och enkelt att laga och uppskattas av hela familjen. I kväll gör vi en amerikansk variant med köttfärssås, rödlök, ost och BBQ-sås för extra smak. Vi toppar den färdiggräddade pizzan med majs, och sen är det bara att hugga in!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
225 g
Nötfärs
4 g
Panamat
1 st
Vitlöksklyfta
60 g
BBQ-sås
(Innehåller: Sulfiter, Senap)
1 st
Majs
50 g
Riven gouda
(Innehåller: Mjölk)
70 g
Tomatpuré
1 st
Rödlök
1 st
Pizzadeg
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Sesam)
1 st
Avokado
1 st
Gräslök
1 msk
Olja till stekning
½ dl
Vatten till sås
½ tsk
Salt till sås
Värm ugnen till 250 °C/240 °C (varmluft).
Ta ut pizzadegen från kylen minst 10 min innan tillagning.
Strö generöst med vetemjöl över köksbänken.
Placera degen på ytan med mjöl och halvera. Rulla ut degen med händerna (eller en kavel) tills den är 25 cm i diameter.
Om degen är svår att rulla ut kan du låta den vila i några minuter och försöka igen.
Skär rödlök i tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
TIPS: Rumstempererad deg är lättare att kavla ut.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek färs i 3–4 min, eller tills brynt.
Tillsätt tomatpuré, vitlök, vatten och Panamat och sjud i 1–2 min, eller tills såsen tjocknat något.
Krydda med salt och en nypa peppar.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Lägg försiktigt över degen på en plåt med bakplåtspapper.
Bre köttfärssås på pizzabotten och toppa med rödlök.
Ringla över BBQ-sås och toppa med gouda.
Grädda i ugnen i 12–13 min, eller tills gyllene och genomgräddad.
Medan pizza gräddas, häll av majs.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och tärna i 2 cm stora bitar.
Finhacka gräslök.
Blanda majs, avokado och gräslök med en nypa salt och peppar i en skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Toppa pizzan med avokadosalsa och skär i bitar.