Yoghurtmarinerad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Yoghurtmarinerad kyckling

Yoghurtmarinerad kyckling

med honungsbakade grönsaker och pärlcouscous

Ikväll frestar vi med saftiga kycklingstrimlor som har fått marinera i Mamas favorit och yoghurt, för att sedan stekas till perfektion. När kycklingen marineras svänger du ihop en fantastisk sallad med pärlcouscous och persilja. Servera med honungsbakade grönsaker och hackad persilja, och så kan den kulinariska festen börja!

Taggar:
Snabb
Allergener:
Vete
Gluten
Ägg
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

300

Strimlad kycklingbröstfilé

170

Pärlcouscous

(Innehåller Vete, Gluten)

4

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

150

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

2

Morot

4

Kycklingbuljong

12.5

Honung

1

Vitlöksklyfta

1

Bladpersilja

125

Körsbärstomater

1

Rödlök

1

Citron

Ingår inte i din leverans

½

Salt (steg 2)

4

Vatten (steg 3)

¼

Salt (steg 3)

1

Olivolja (steg 2)

½

Smör (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)779 kcal
Energi (kJ)3261 kJ
Fett24.8 g
varav mättat9.8 g
Kolhydrater83 g
varav socker24 g
Protein50.95 g
Salt3.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Baka grönsaker
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Tärna morot (oskalad) i 2 cm stora bitar. Halvera körsbärstomater. Skär rödlök i 2 cm breda klyftor. Placera grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med honung [1/2 paket, 2P], lite olivolja, en nypa salt och peppar. Baka i ugnen i 20 min, eller tills de börjar karamelliseras.

Marinera kyckling
2

Finhacka eller pressa vitlök. Skär citron i klyftor. Blanda kyckling, Mamas favorit, vitlök, olivolja [1 msk | 2 msk] och yoghurt [1 msk | 2 msk] i en skål. Krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar, och ställ åt sidan. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Koka pärlcouscous
3

Koka upp en kastrull med vatten [4 dl | 8 dl] och salt [¼ tsk | ½ tsk]. Tillsätt pärlcouscous och kycklingbuljong, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills mjuk med lite tuggmotstånd. Häll av kvarvarande vatten.

Stek kyckling
4

Hetta upp smör [1/2 msk | 1 msk] i en stekpanna på medelvärme när det återstår 10 min av pärlcouscousens tillagningstid. Stek kyckling i 4-5 min. Krydda med salt och peppar. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Tillsätt persilja
5

Finhacka persilja. Blanda färdig pärlcouscous med persilja (spara lite till garnering) och resterande yoghurt i en stor skål. Smaka av med salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp pärlcouscous, honungsbakade grönsaker och yoghurtmarinerad kyckling i skålar. Garnera med sparad persilja och servera med citronklyftor.