Skip to main content
Vitlökskryddad kyckling
Vitlökskryddad kyckling

Vitlökskryddad kyckling

med rostad potatis och bearnaisesås

Prova en ny smak på din kyckling genom att marinera den i vår ljuvliga kryddblandning Vitlöksflörter, steka den, och sen baka den färdig i ugnen. Kycklingen får sällskap i ugnen av potatis som rostas til perfektion! Vi serverar härligheterna med en fräsch sallad med gurka, tomat, salladsmix och honung- & senapdressing, och en krämig bearnaisesås.

Taggar:
Under 650 kcal
Glutenfri
Barnvänlig
Proteinrik
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Vitlöksflörter

300 g

Kycklingbröstfilé

500 g

Potatis

150 g

Haricots verts

½ g

Torkad oregano

1 st

Citron

80 g

Bearnaisesås

(Innehåller: Mjölk)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 2)

Näringsvärden

Energi (kJ)2354 kJ
Energi (kcal)563 kcal
Fett20.2 g
varav mättat5.8 g
Kolhydrater54.5 g
varav socker6.6 g
Kostfiber8.7 g
Protein42.2 g
Salt1.6 g
Potassium1337.5 mg
Calcium52.5 mg
Iron0.6 mg

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Skär potatis (oskalad) i 2 cm klyftor. Placera den på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja*, oregano [1/2 paket, 2P], salt* och peppar. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

Marinera kyckling
2

Skär kyckling i bitar - 3 bitar per person - på en separat skärbräda. Blanda en skvätt olivolja*, Vitlöksflörter, kyckling, en nypa salt* och peppar* i en stor skål. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt kyckling, samt all marinad, och stek den i 2 min på varje sida eller tills brynt. Lägg över kyckling till en ny plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen när det återstår 7-8 min av potatisens tillagningstid. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered grönsaker
4

Tärna gurka och tomat i 2 cm bitar. Skölj salladsmix.

Blanda sallad
5

Blanda gurka, tomat, salladsmix i en stor skål. Blanda i honung- och senapsdressing precis innan servering. TIPS: Servera dressing vid sidan av om barnen vill ha grönsakerna uppdelade.

Servera
6

Lägg upp potatis, kyckling och sallad på tallrikar. Servera med en klick bearnaisesås vid sidan av. TIPS: Värm bearnaisesåsen om du föredrar den varm.