HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSesam Och Vitlöksmarinerad Kyckling
topBanner
Sesam- och vitlöksmarinerad kyckling

Sesam- och vitlöksmarinerad kyckling

med couscoussallad

Snabblagad
Taggar:Barnvänlig
Allergener:sesamsenapselleriglutenmjölksulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

10 g

Sesamfrön

(Innehållersesam)

12.5 g

Senap

(Innehållersenap)

100 g

Harissa

25 ml

Spenat

2 dl

Röd paprika

Vitlöksklyfta

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

Couscous

(Innehållergluten)

Kycklingbröstfilé

Mynta

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Vitvinsvinäger

(Innehållersulfiter)

Ingår inte i din leverans

Vatten*

Socker*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)959.548 kJ
Energi (kcal)229.3375 kcal
Fett3.2112 g
varav mättat0.4 g
Kolhydrater37.2925 g
varav socker0.2 g
Protein7.685 g
Salt0.2 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Skiva paprika. Finriv vitlök.

2

Lägg paprika på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olja*, en nypa salt* och peppar*. Rosta paprikastrimlorna i ugnen tills de börjat få lätt brända kanter, ca 15 min.

3

Koka upp en kastrull med vatten* [2 dl | 4 dl]tillsammans med grönsaksbuljong. Rör ner couscous, sätt på ett lock och ta av från värmen. Sätt åt sidan i 8-10 min.

4

Dela kycklingfiléen horisontellt på mitten i två jämnstora bitar. Blanda kycklingen tillsammans med en skvätt olja*, vitlök, sesamfrön, harissa (stark!), en nypa salt* och peppar* i en bunke. Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Stek kycklingen i 3-4 min på varje sida. VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Blanda gräddfil, 1 msk vitvinsvinäger och hälften av senapen i en skål. Krydda dressingen med en nypa socker*, salt*, och peppar* efter smak. Finhacka myntabladen (kasta stjälk). När couscousen är klar, tillsätt mynt och spenat [1/2 påse, 2 pers] i kastrullen och rör om.TIPS: Smaksätt dressingen med extra vitvinsvinäger och senap efter smak.

6

Skiva kycklingen på en skärbräda. Fördela couscous mellan era tallrikar och placera kycklingbitarna ovanpå. Toppa med rostad paprika och ringla över dressing.