.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
10
Sesamfrön
12.5
Senap
(Innehåller Senap)
1
Harissakrydda
100
Spenat
1
Röd paprika
2
Vitlöksklyfta
Grönsaksbuljong
100
Couscous
(Innehåller Gluten, Vete)
Kycklingbröstfilé
1
Mynta
150
Gräddfil
25
Vitvinsvinäger
2
Vatten
Socker
Sätt ugnen på 200°C. Skiva paprika. Finriv vitlök.
Lägg paprika på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olja*, en nypa salt* och peppar*. Rosta paprikastrimlorna i ugnen tills de börjat få lätt brända kanter, ca 15 min.
Koka upp en kastrull med vatten* [2 dl | 4 dl]tillsammans med grönsaksbuljong. Rör ner couscous, sätt på ett lock och ta av från värmen. Sätt åt sidan i 8-10 min.
Dela kycklingfiléen horisontellt på mitten i två jämnstora bitar. Blanda kycklingen tillsammans med en skvätt olja*, vitlök, sesamfrön, harissa (stark!), en nypa salt* och peppar* i en bunke. Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Stek kycklingen i 3-4 min på varje sida. VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Blanda gräddfil, 1 msk vitvinsvinäger och hälften av senapen i en skål. Krydda dressingen med en nypa socker*, salt*, och peppar* efter smak. Finhacka myntabladen (kasta stjälk). När couscousen är klar, tillsätt mynt och spenat [1/2 påse, 2 pers] i kastrullen och rör om.TIPS: Smaksätt dressingen med extra vitvinsvinäger och senap efter smak.
Skiva kycklingen på en skärbräda. Fördela couscous mellan era tallrikar och placera kycklingbitarna ovanpå. Toppa med rostad paprika och ringla över dressing.