Sesam- och vitlöksmarinerad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sesam- och vitlöksmarinerad kyckling

Sesam- och vitlöksmarinerad kyckling

med couscoussallad

.

Allergener:
Senap
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

10

Sesamfrön

12.5

Senap

(Innehåller Senap)

1

Harissa kryddmix

100

Spenat

1

Röd paprika

2

Vitlöksklyfta

Grönsaksbuljong

100

Couscous

(Innehåller Gluten, Vete)

Kycklingbröstfilé

1

Mynta

150

Gräddfil

25

Vitvinsvinäger

Ingår inte i din leverans

2

Vatten

Socker

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)229 kcal
Energi (kJ)960 kJ
Fett3.21 g
varav mättat0.4 g
Kolhydrater37.29 g
varav socker0.2 g
Protein7.69 g
Salt0.2 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. Skiva paprika. Finriv vitlök.

2

Lägg paprika på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olja*, en nypa salt* och peppar*. Rosta paprikastrimlorna i ugnen tills de börjat få lätt brända kanter, ca 15 min.

3

Koka upp en kastrull med vatten* [2 dl | 4 dl]tillsammans med grönsaksbuljong. Rör ner couscous, sätt på ett lock och ta av från värmen. Sätt åt sidan i 8-10 min.

4

Dela kycklingfiléen horisontellt på mitten i två jämnstora bitar. Blanda kycklingen tillsammans med en skvätt olja*, vitlök, sesamfrön, harissa (stark!), en nypa salt* och peppar* i en bunke. Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Stek kycklingen i 3-4 min på varje sida. VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Blanda gräddfil, 1 msk vitvinsvinäger och hälften av senapen i en skål. Krydda dressingen med en nypa socker*, salt*, och peppar* efter smak. Finhacka myntabladen (kasta stjälk). När couscousen är klar, tillsätt mynt och spenat [1/2 påse, 2 pers] i kastrullen och rör om.TIPS: Smaksätt dressingen med extra vitvinsvinäger och senap efter smak.

6

Skiva kycklingen på en skärbräda. Fördela couscous mellan era tallrikar och placera kycklingbitarna ovanpå. Toppa med rostad paprika och ringla över dressing.