HelloFresh
Sesam- och vitlöksmarinerad kyckling

Sesam- och vitlöksmarinerad kyckling

med couscoussallad

Snabblagad

Hoppas att din mobil är vattentät - för när du ser vår sesam- och vitlöksmarinerad kyckling med couscoussallad kommer det att vattnas ordentligt i munnen.

Taggar:Barnvänlig
Allergener:selleriglutensesammjölksenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Röd paprika

2 st

Vitlöksklyfta

2 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

100 g

Couscous

(Innehållergluten)

2 st

Kycklingbröstfilé

10 g

Sesamfrön

(Innehållersesam)

1 g

Harissa

1 påse

Mynta

1 påse

Spenat

1 burk

Gräddfil

(Innehållermjölk)

½ paket

Senap

(Innehållersenap)

1 msk

Vitvinsvinäger

Ingår inte i din leverans

2 dl

Vatten*

Socker*

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2318 kJ
Energi (kcal)554 kcal
Fett17 g
varav mättat7 g
Kolhydrater47 g
varav socker10 g
Kostfiber8 g
Protein48 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C.

Skiva paprika. Finriv vitlök.

2

Lägg paprika på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olja, en nypa salt och peppar*.

Rosta paprikastrimlorna i ugnen tills de börjat få lätt brända kanter, ca 15 min.

3

Koka upp en kastrull med vatten* [2 dl | 4 dl]tillsammans med grönsaksbuljong.

Rör ner couscous, sätt på ett lock och ta av från värmen. Sätt åt sidan i 8-10 min.

4

Dela kycklingfiléen horisontellt på mitten i två jämnstora bitar.

Blanda kycklingen tillsammans med en skvätt olja, vitlök, sesamfrön, harissa (stark!), en nypa salt och peppar* i en bunke.

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Stek kycklingen i 3-4 min på varje sida.

VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Blanda gräddfil, 1 msk vitvinsvinäger och hälften av senapen i en skål. Krydda dressingen med en nypa socker, salt, och peppar* efter smak.

Finhacka myntabladen (kasta stjälk).

När couscousen är klar, tillsätt mynt och spenat [1/2 påse, 2 pers] i kastrullen och rör om.

TIPS: Smaksätt dressingen med extra vitvinsvinäger och senap efter smak.

6

Skiva kycklingen på en skärbräda.

Fördela couscous mellan era tallrikar och placera kycklingbitarna ovanpå. Toppa med rostad paprika och ringla över dressing.

Smaklig måltid!