topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sej Florentine

Sej Florentine

med citronrostad broccoli och potatis

Har du aldrig hört om Florentine? Det är en fransk vit sås med spenat. I vår variant så innehåller den även vitlök, schalottenlök, tomat och ost. Ikväll serverar vi vår florentinsås med ljuvligt sprödstekt sej, och citronrostad broccoli och potatis.

Taggar:
Under 650 kcal
Proteinrik
Allergener:
Fisk
Mjölk
Ägg
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

400

Småpotatis

½

Citron

1

Schalottenlök

1

Vitlöksklyfta

1

Tomat

250

Sej

(Innehåller Fisk)

1

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

20

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

2

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

250

Broccoli

Ingår inte i din leverans

2

Vetemjöl (steg 2)

½

Olivolja (steg 4)

¼

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)563 kcal
Energi (kJ)2355 kJ
Fett19.9 g
varav mättat10 g
Kolhydrater52 g
varav socker11.7 g
Protein38.4 g
Salt2.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.

Halvera potatis och placera på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene. 

Panera fisk
2

Skär broccoli i 3 cm stora buketter och stjälken (skala vid behov) i 2 cm stora bitar.

Halvera citron [½ st, 2P].

Finhacka schalottenlök, vitlök och tomat. 

Skölj spenat.

Lägg vetemjöl [2 msk I 4 msk] i en djup tallrik. Krydda fisk med en nypa salt på båda sidorna och panera den sedan i mjöl. Lägg över på en tallrik. 

Rosta broccoli
3

Placera broccoli på den andra sidan av plåten när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid.

Blanda broccoli med lite olivolja och krydda med en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 10-12 min, tills mjuka. 

TIPS: Använd 2 plåtar till 4P.

Stek fisk
4

Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek fisk i 3-4 min per sida, tills gyllene och genomstekt, var försiktig när du vänder.

Lägg över på en tallrik. 

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Laga florentinesås
5

Hetta upp stekpannan igen i på medelvärme (skölj inte av den först).

Tillsätt lite olivolja vid behov och stek schalottenlök tills genomskinlig, 1-2 min. 

Tillsätt vitlök och stek i 30 sek.

Rör i tomat, spenat, grönsaksbuljong [1/2 paket, 2P], matlagningsgrädde, riven ost, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar. Sjud tills spenat har mjuknat och såsen har tjocknat något, 1-2 min.

Servera
6

Pressa citron över potatis och broccoli, och rör om. 

Lägg upp potatis, broccoli och fisk på tallrikar.

Ringla över florentinesås.