Sej Florentine
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sej Florentine

Sej Florentine

med citronrostad broccoli och potatis

Har du aldrig hört om Florentine? Det är en fransk vit sås med spenat. I vår variant så innehåller den även vitlök, schalottenlök, tomat och ost. Ikväll serverar vi vår florentinsås med ljuvligt sprödstekt sej, och citronrostad broccoli och potatis.

Taggar:
Under 650 kcal
Proteinrik
Allergener:
Fisk
Mjölk
Ägg
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

400

Småpotatis

½

Citron

1

Schalottenlök

1

Vitlöksklyfta

1

Tomat

250

Sej

(Innehåller Fisk)

1

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

20

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

2

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

250

Broccoli

Ingår inte i din leverans

2

Vetemjöl (steg 2)

½

Olivolja (steg 4)

¼

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)563 kcal
Energi (kJ)2355 kJ
Fett19.9 g
varav mättat10 g
Kolhydrater52 g
varav socker11.7 g
Protein38.4 g
Salt2.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.

Halvera potatis och placera på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene. 

Panera fisk
2

Skär broccoli i 3 cm stora buketter och stjälken (skala vid behov) i 2 cm stora bitar.

Halvera citron [½ st, 2P].

Finhacka schalottenlök, vitlök och tomat. 

Skölj spenat.

Lägg vetemjöl [2 msk I 4 msk] i en djup tallrik. Krydda fisk med en nypa salt på båda sidorna och panera den sedan i mjöl. Lägg över på en tallrik. 

Rosta broccoli
3

Placera broccoli på den andra sidan av plåten när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid.

Blanda broccoli med lite olivolja och krydda med en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 10-12 min, tills mjuka. 

TIPS: Använd 2 plåtar till 4P.

Stek fisk
4

Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek fisk i 3-4 min per sida, tills gyllene och genomstekt, var försiktig när du vänder.

Lägg över på en tallrik. 

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Laga florentinesås
5

Hetta upp stekpannan igen i på medelvärme (skölj inte av den först).

Tillsätt lite olivolja vid behov och stek schalottenlök tills genomskinlig, 1-2 min. 

Tillsätt vitlök och stek i 30 sek.

Rör i tomat, spenat, grönsaksbuljong [1/2 paket, 2P], matlagningsgrädde, riven ost, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar. Sjud tills spenat har mjuknat och såsen har tjocknat något, 1-2 min.

Servera
6

Pressa citron över potatis och broccoli, och rör om. 

Lägg upp potatis, broccoli och fisk på tallrikar.

Ringla över florentinesås.