Lax med spenatsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lax med spenatsås

Lax med spenatsås

knapriga morotsremsor och parmesan

.

Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Bladpersilja

125

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

20

Finriven ost

250

Spaghetti

200

Laxfilé

1

Lök

1

Vitlöksklyfta

1

Citron

1

Morot

100

Spenat

Ingår inte i din leverans

10

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)0 kcal
Energi (kJ)0 kJ
Fett0 g
varav mättat0 g
Kolhydrater0 g
varav socker0 g
Protein0 g
Salt0 g

Instruktioner

1

Koka upp en kastrull med välsaltat vatten*. Lägg i spaghettin och låt koka i 10 min, eller tills ‘al dente’. Häll av pastan i ett durkslag och häll den sedan tillbaka i kastrullen. Ringla över en skvätt olja* så att pastan inte blir för klibbig. Sätt åt sidan med lock.

2

Grovhacka lök och vitlök. Dela citron i klyftor. Skala morot i långa remsor. Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelhög värme. Krydda båda sidorna av laxfiléen med en nypa salt* och peppar*. Lägg i laxen i stekpannan med skinnsidan neråt. Stek laxen i 4-5 min per sida, eller tills genomstekt. VIKTIGT: Laxfiléerna är färdiglagade när köttet är ogenomskinligt.

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Stek lök och vitlök i 4-5 min, tills löken är mjuk.

4

Blanda spenat, persilja (spara några blad till servering), juice från en citronhalva, stekt lök och vitlök, matlagningsgrädde (125 ml för 2 pers / 250 ml för 4 pers) med en stavmixer tills det blir en jämn sås. Krydda salt* och peppar* efter smak.

5

Finriv parmesan. Häll i såsen i kastrullen med pasta. Blanda ordentligt tills spaghettin är täckt. Rör sedan i parmesanen tills den har smält. TIPS: Om spaghettin har kallnat går det bra att värma upp den under omrörning i 1-2 min på medelvärme.

6

Lägg upp den gröna spaghettin mellan era tallrikar. Placera den stekta laxfiléen ovanpå med skinnsidan uppåt tillsammans med morotsremsor. Toppa med persiljeblad och servera med citronklyfta vid sidan av.