.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Bladpersilja
125
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
20
Finriven ost
250
Spaghetti
200
Laxfilé
1
Lök
1
Vitlöksklyfta
1
Citron
1
Morot
100
Spenat
10
Vatten
Koka upp en kastrull med välsaltat vatten*. Lägg i spaghettin och låt koka i 10 min, eller tills ‘al dente’. Häll av pastan i ett durkslag och häll den sedan tillbaka i kastrullen. Ringla över en skvätt olja* så att pastan inte blir för klibbig. Sätt åt sidan med lock.
Grovhacka lök och vitlök. Dela citron i klyftor. Skala morot i långa remsor. Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelhög värme. Krydda båda sidorna av laxfiléen med en nypa salt* och peppar*. Lägg i laxen i stekpannan med skinnsidan neråt. Stek laxen i 4-5 min per sida, eller tills genomstekt. VIKTIGT: Laxfiléerna är färdiglagade när köttet är ogenomskinligt.
Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Stek lök och vitlök i 4-5 min, tills löken är mjuk.
Blanda spenat, persilja (spara några blad till servering), juice från en citronhalva, stekt lök och vitlök, matlagningsgrädde (125 ml för 2 pers / 250 ml för 4 pers) med en stavmixer tills det blir en jämn sås. Krydda salt* och peppar* efter smak.
Finriv parmesan. Häll i såsen i kastrullen med pasta. Blanda ordentligt tills spaghettin är täckt. Rör sedan i parmesanen tills den har smält. TIPS: Om spaghettin har kallnat går det bra att värma upp den under omrörning i 1-2 min på medelvärme.
Lägg upp den gröna spaghettin mellan era tallrikar. Placera den stekta laxfiléen ovanpå med skinnsidan uppåt tillsammans med morotsremsor. Toppa med persiljeblad och servera med citronklyfta vid sidan av.