topBanner
Lax med spenatsås

Lax med spenatsås

knapriga morotsremsor och parmesan

Vår lax kommer att simma i en strid ström av krämig spenatsås på sin väg nerför berget runt knapriga morotsremsor, hela vägen till din tallrik. Låt den plaska runt i en tjärn av al dente spaghetti med en yta av parmesan innan den havsvandrande innan du låter din mun bli slutdestination.

Allergener:glutenfiskmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

250 g

Spaghetti

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)

2 st

Laxfilé

(Innehållerfisk)

1 st

Lök

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Citron

1 st

Morot

100 g

Spenat

1 påse

Bladpersilja

125 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

1 st

Parmesan

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3619 kJ
Energi (kcal)865 kcal
Fett30 g
varav mättat11 g
Kolhydrater101 g
varav socker13 g
Protein42 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp en kastrull med välsaltat vatten*.

Lägg i spaghettin och låt koka i 10 min, eller tills ‘al dente’.

Häll av pastan i ett durkslag och häll den sedan tillbaka i kastrullen. Ringla över en skvätt olja* så att pastan inte blir för klibbig. Sätt åt sidan med lock.

2

Grovhacka lök och vitlök. Dela citron i klyftor. Skala morot i långa remsor.

Hetta upp en skvätt olja i en stekpanna på medelhög värme. Krydda båda sidorna av laxfiléen med en nypa salt och peppar*.

Lägg i laxen i stekpannan med skinnsidan neråt. Stek laxen i 4-5 min per sida, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: Laxfiléerna är färdiglagade när köttet är ogenomskinligt.

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Stek lök och vitlök i 4-5 min, tills löken är mjuk.

4

Blanda spenat, persilja (spara några blad till servering), juice från en citronhalva, stekt lök och vitlök, matlagningsgrädde (125 ml för 2 pers / 250 ml för 4 pers) med en stavmixer tills det blir en jämn sås. Krydda salt och peppar efter smak.

5

Finriv parmesan.

Häll i såsen i kastrullen med pasta. Blanda ordentligt tills spaghettin är täckt.

Rör sedan i parmesanen tills den har smält.

TIPS: Om spaghettin har kallnat går det bra att värma upp den under omrörning i 1-2 min på medelvärme.

6

Lägg upp den gröna spaghettin mellan era tallrikar. Placera den stekta laxfiléen ovanpå med skinnsidan uppåt tillsammans med morotsremsor. Toppa med persiljeblad och servera med citronklyfta vid sidan av.

Smaklig måltid!