
Låt middagen göra jobbet med en drömsk kycklingrisotto vars mjuka karamelliserade körsbärstomater tar ditt sinne på en smakresa till sydligare breddgrader tillsammans med färsk basilika och lagrad pecorino romano.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
15
Balsamvinäger
150
Risottoris
60
Spenat
2
Vitlöksklyfta
1
Lök
250
Körsbärstomater
4
Kycklingbuljong
1
Citron
25
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
300
Strimlad kycklinglårfilé
20
Pecorino Romano ost
1
Basilika
2
Socker
5
Vatten

Sätt ugnen på 200°C varmluft. Koka upp vatten* i en vattenkokare. Riv citronzest tills du har en generös nypa. Blanda citronzest, sojasås och 1-2 msk olivolja* i en skål. Lägg kycklingstrimlorna i marinaden, blanda så de täcks och ställ åt sidan. VIKTIGT: Glöm inte att tvätta och skrubba citronen innan du river zesten.

Finhacka vitlök och lök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök och lök i 2 min. Lös upp kycklingbuljongen i det kokande vattnet* (se mängd i ingredienslistan) i en skål.

Tillsätt risottoriset till stekpannan och fräs i 1 min. Häll därefter i 1 dl buljong och rör om. Låt riset sjuda och absorbera buljongen innan du häller i ytterligare 1 dl. Repetera proceduren tills riset är mjukt och krämigt, 35-40 min. Tips: Häll i en extra skvätt vatten om du upplever att riset behöver tillagas längre.

Lägg körsbärstomaterna i en ugnsform. Rör i balsamvinäger, socker* och en generös skvätt olivolja*. Rosta i ugnen tills tomaterna blivit mjuka och karamelliserade, 15-20 min. Häll över kycklingen i ytterligare en ugnsform och tillaga den i ugnen, 15-20 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Finriv pecorino (lägg lite åt sidan till garnering). Dela citronen i klyftor. Blanda ner de nu tillagade kycklingstrimlor i risotton tillsammans med osten, spenat och en klick smör*. Rör om tills osten smält och spenaten sloknat. Smaksätt med citronjuice, salt* och peppar*.

Fördela risotton mellan era tallrikar, toppa med rostade tomater och basilikablad, samt en skvätt citronjuice. Strö över resterande pecorino.

