topBanner
Ugnsbakad kycklingrisotto

Ugnsbakad kycklingrisotto

med karamelliserade körsbärstomater, parmesan och basilika

Låt middagen göra jobbet med en drömsk kycklingrisotto vars mjuka karamelliserade körsbärstomater tar ditt sinne på en smakresa till sydligare breddgrader tillsammans med färsk basilika och lagrad parmesan.

Allergener:mjölksulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid45 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

3 st

Vitlöksklyfta

1 st

Lök

1 st

Citron

1 st

Parmesan

(Innehållermjölk)

150 g

Risottoris

300 g

Strimlad kycklinglårfilé

2.5 g

Kycklingbuljong

200 g

Körsbärstomater

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

1 påse

Basilika

100 g

Spenat

Ingår inte i din leverans

5 dl

Vatten*

2 tsk

Socker*

20 g

Smör*

(Innehållermjölk)

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2975 kJ
Energi (kcal)711 kcal
Fett25 g
varav mättat12 g
Kolhydrater75 g
varav socker12 g
Protein41 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C.

Finhacka vitlök och lök. Riv parmesan. Finriv citronens yttre skal så det är tillräckligt till 1-2 nypor. Skär citronen in klyftor.

Plocka av och skiva basilikablad tunt (spara några blad till servering).

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Stek lök och kycklingstrimlorna i 2-3 min.

Lägg i vitlök, citronzest och risottoris. Stek tills doftande, ca 1 min.

Häll i vatten (se mängd i ingredienslistan), salt och kycklingbuljong. Koka upp, och fortsätt sedan koka under omrörning i 2 min.

VIKTIGT: Kycklingstrimlorna kommer att färdiglagas i ugnen.

3

För över risotton i en medelstor ugnsform. Täck formen tätt med folie och baka i ugnen tills riset är mjuk och vattnet har absorberats, 25-30 min.

VIKTIGT: Kycklingstrimlorna är färdiglagade när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

TIPS: Rör i en extra skvätt vatten om risotton ser torr ut.

4

Blanda körsbärstomater tillsammans med balsamvinäger, socker och en generös skvätt olivolja i en mindre ugnsform medan risotton bakar.

Rosta i ugnen tills tomaterna är mjuka och karamelliserade, 18-20 min.

5

Ta ut risotton från ugnen och rör i smör* och parmesan. Blanda tills de har smält. Rör i den hackade basilikan och spenaten. Rör om tills spenaten precis har sloknat.

Tillsätt de karamelliserade tomaterna och en skvätt citronjuice.

Rör om risotton och krydda därefter med salt, peppar och citronjuice efter smak!

6

Fördela den bakade kycklingen och karamelliserade körsbärstomater mellan era skålar. Toppa med basilikablad och servera med resterande citronklyftor.

Smaklig måltid!