HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconUgnsbakad Kycklingrisotto
topBanner
Ugnsbakad kycklingrisotto

Ugnsbakad kycklingrisotto

med karamelliserade körsbärstomater, parmesan och basilika

Allergener:sulfitermjölkägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstiden timme noll minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

15 ml

Körsbärstomater

150 g

Spenat

1.33 msk

Kycklingbuljong

2 tsk

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

5 dl

Strimlad kycklinglårfilé

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

Risottoris

Lök

Citron

Vitlöksklyfta

Basilika

Ingår inte i din leverans

Smör*

(Innehållermjölk)

Socker*

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1529.7671 kJ
Energi (kcal)365.6231 kcal
Fett8.7698 g
varav mättat5.5 g
Kolhydrater64.825 g
varav socker5.1 g
Protein5.2795 g
Salt0 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Finhacka vitlök och lök. Riv parmesan. Finriv citronens yttre skal så det är tillräckligt till 1-2 nypor. Skär citronen in klyftor. Plocka av och skiva basilikablad tunt (spara några blad till servering). 

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Stek lök och kycklingstrimlorna i 2-3 min. Lägg i vitlök, citronzest och risottoris. Stek tills doftande, ca 1 min. Häll i vatten* (se mängd i ingredienslistan), salt* och kycklingbuljong. Koka upp, och fortsätt sedan koka under omrörning i 2 min. VIKTIGT: Kycklingstrimlorna kommer att färdiglagas i ugnen.

3

För över risotton i en medelstor ugnsform. Täck formen tätt med folie och baka i ugnen tills riset är mjuk och vattnet har absorberats, 25-30 min. VIKTIGT: Kycklingstrimlorna är färdiglagade när köttet är vitt och utan inslag av rosa.TIPS: Rör i en extra skvätt vatten om risotton ser torr ut.v

4

Blanda körsbärstomater tillsammans med balsamvinäger, socker* och en generös skvätt olivolja* i en mindre ugnsform medan risotton bakar. Rosta i ugnen tills tomaterna är mjuka och karamelliserade, 18-20 min.

5

Ta ut risotton från ugnen och rör i smör* och parmesan. Blanda tills de har smält. Rör i den hackade basilikan och spenaten. Rör om tills spenaten precis har sloknat. Tillsätt de karamelliserade tomaterna och en skvätt citronjuice. Rör om risotton och krydda därefter med salt*, peppar* och citronjuice efter smak!

6

Fördela den bakade kycklingen och karamelliserade körsbärstomater mellan era skålar. Toppa med basilikablad och servera med resterande citronklyftor.