Risotto alla Calabrese
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Risotto alla Calabrese

Risotto alla Calabrese

med balsamicogrönsaker och färsk basilika

Fastnade ni också för det spännande namnet på detta recept? Vi lovar att resultatet inte kommer att göra er besvikna. Vi lagar en fantastisk risotto som får härlig smak och vacker grön färg av spenat, basilika och calabrese pesto. Ett spännande tillbehör är balsamicorostade haricots verts och körsbärstomater.

Taggar:
Vegetarisk
Under 650 kcal
Allergener:
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

150

Haricots verts

150

Risottoris

60

Calabresepesto

4

Grönsaksbuljong

1

Vitlöksklyfta

1

Lök

125

Körsbärstomater

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

15

Balsamvinäger

20

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1

Basilika

1

Tomatpuré

Ingår inte i din leverans

½

Olivolja (steg 4)

1

Smör (steg 1)

½

Socker (steg 4)

5

Vatten (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)553 kcal
Energi (kJ)2313 kJ
Fett18.02 g
varav mättat9.1 g
Kolhydrater79.34 g
varav socker14.9 g
Protein13.91 g
Salt1.8 g

Köksredskap

Bakplåt
Ugnsform
Kastrull

Instruktioner

Fräs lök & ris
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Finhacka lök och vitlök (alt. pressa vitlök). Hetta upp smör* [1 msk | 2 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs lök och vitlök tills mjuka, 2-3 min. Tillsätt risottoris och fräs tills riset är lätt genomskinligt, 1-2 min. Rör i tomatpuré och stek i 3-4 min, tills tomatpurén har karamelliseras.

Baka risotto
2

Tillsätt vatten* [5 dl | 10 dl], grönsaksbuljong och en nypa salt* till stekpannan. Koka upp, och ta sen av från värme. För försiktigt över risotto till en ugnsform. Täck med folie och baka tills vätskan är absorberad och riset är ‘al dente’, 18-22 min. TIPS: 'Al dente' betyder att riset är genomkokt, men fortfarande har tuggmotstånd.

Förbered grönsaker
3

Ansa haricots verts och halvera körsbärstomater.

Rosta balsamicogrönsaker
4

Placera haricots verts och körsbärstomater på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med balsamvinäger, olivolja* [½ msk | 1 msk], socker* [½ tsk | 1 tsk], en nypa salt* och peppar*. Rosta överst i ugnen när det återstår 15 min av risottons baktid.

Tillsätt calabresepesto
5

Plocka och grovhacka basilikablad. Skölj och grovhacka spenat. Ta ut risotto från ugnen och rör i spenat, basilika (spara lite till garnering), calabresepesto och hälften av riven hårdost. Smaka av med salt* och peppar*. Tillsätt en skvätt vatten* om risotton verkar torr. TIPS: Det är viktigt att krydda, så smaka av med salt och peppar och smaka igen.

Servera
6

Lägg upp risotto i skålar och toppa med balsamicogrönsaker och resterande riven ost. Garnera med resterande basilika.