HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRisotto Alla Calabrese
topBanner
Risotto alla Calabrese

Risotto alla Calabrese

med balsamicogrönsaker och färsk basilika

Fastnade ni också för det spännande namnet på detta recept? Vi lovar att resultatet inte kommer att göra er besvikna. Vi lagar en fantastisk risotto som får härlig smak och vacker grön färg av spenat, basilika och calabrese pesto. Ett spännande tillbehör är balsamicorostade haricots verts och körsbärstomater.

Taggar:VegetariskUnder 650 kcal
Allergener:MjölkÄgg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Haricots verts

150 g

Risottoris

60 g

Calabresepesto

4 g

Grönsaksbuljong

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Lök

125 g

Körsbärstomater

60 g

Spenat

(Kan innehållaSelleri)

15 ml

Balsamvinäger

20 g

Finriven ost

(InnehållerMjölk, Ägg)

1 portionspåse

Basilika

1 burk

Tomatpuré

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 4)

1 msk

Smör (steg 1)

½ tsk

Socker (steg 4)

5 dl

Vatten (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)553 kcal
Energi (kJ)2313 kJ
Fett18.02 g
varav mättat9.1 g
Kolhydrater79.34 g
varav socker14.9 g
Protein13.91 g
Salt1.8 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Ugnsform
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Finhacka lök och vitlök (alt. pressa vitlök). Hetta upp smör* [1 msk | 2 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs lök och vitlök tills mjuka, 2-3 min. Tillsätt risottoris och fräs tills riset är lätt genomskinligt, 1-2 min. Rör i tomatpuré och stek i 3-4 min, tills tomatpurén har karamelliseras.

2

Tillsätt vatten* [5 dl | 10 dl], grönsaksbuljong och en nypa salt* till stekpannan. Koka upp, och ta sen av från värme. För försiktigt över risotto till en ugnsform. Täck med folie och baka tills vätskan är absorberad och riset är ‘al dente’, 18-22 min. TIPS: 'Al dente' betyder att riset är genomkokt, men fortfarande har tuggmotstånd.

3

Ansa haricots verts och halvera körsbärstomater.

4

Placera haricots verts och körsbärstomater på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med balsamvinäger, olivolja* [½ msk | 1 msk], socker* [½ tsk | 1 tsk], en nypa salt* och peppar*. Rosta överst i ugnen när det återstår 15 min av risottons baktid.

5

Plocka och grovhacka basilikablad. Skölj och grovhacka spenat. Ta ut risotto från ugnen och rör i spenat, basilika (spara lite till garnering), calabresepesto och hälften av riven hårdost. Smaka av med salt* och peppar*. Tillsätt en skvätt vatten* om risotton verkar torr. TIPS: Det är viktigt att krydda, så smaka av med salt och peppar och smaka igen.

6

Lägg upp risotto i skålar och toppa med balsamicogrönsaker och resterande riven ost. Garnera med resterande basilika.