HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Brittisk recept
Aubergine au gratin

Aubergine au gratin

med sötpotatismos och krämig spenatröra

Omfamna höstens bistra vindar med en ugnsgratinerad skönhet som lyser upp höstmörkret. Laga vår mexikansk-kryddade aubergine gratäng på 40 minuter och kryp ner framför brasan invirad i en färgsprakande sarape filt.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

450 g

Aubergine

1 st

Vitlöksklyfta

3 g

Hello Mexico kryddmix

2 st

Parmesan

(Innehållermjölk)

1 st

Röd paprika

100 g

Spenat

½ st

Citron

½ dl

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

2 st

Rosmarin

450 g

Sötpotatis

Ingår inte i din leverans

20 g

Smör*

(Innehållermjölk)

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2205 kJ
Energi (kcal)527 kcal
Fett23 g
varav mättat14 g
Kolhydrater54 g
varav socker16 g
Kostfiber11 g
Protein19 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200ᵒC. Riv parmesan. Pressa vitlök. Skär aubergine i 1 cm tjocka halvmånar.

Placera aubergine på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Häll över en skvätt olja och krydda med salt och peppar*.

Blanda 2 msk olivolja per person, Hello Mexico kryddmix, vitlök, salt och peppar* till en marinad. Häll marinaden över aubergineskivorna. Toppa med parmesan. Gratinera i ugnen tills möra, 15-20 min.

2

Skala sötpotatis och skär i 2 cm stora bitar.

Placera sötpotatisen i en kastrull, täck dem med vatten och koka upp. Låt koka i ca 10 min.

3

Finhacka rosmarinblad. Skär paprikan i 1 cm stora bitar och skär den andra halvan i tunna skivor.

4

Häll av vattnet från sötpotatisen. Mosa grovt med hjälp av en potatismosare. Blanda i paprikabitarna, smör och halva rosmarinen. Krydda med salt och peppar*.

TIPS: Häll i en skvätt mjölk eller matlagningsgrädde om du tycker om extra krämigt mos.

5

Finriv citronens yttre skal.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna. Lägg i spenaten och låt den slokna under omrörning.

Tillsätt sedan matlagningsgrädde och citronzest. Värm upp såsen i 3-4 min.

TIPS: Häll i en extra skvätt matlagningsgrädde om du vill ha mer sås.

6

Lägg upp sötpotatismoset på era tallrikar. Servera spenatröra och paprikaskivorna vid sidan av. Toppa med den gratinerade auberginen, strö över rosmarin och häll över en lite skvätt olivolja*.

Smaklig måltid!