topBanner
Aubergine au gratin

Aubergine au gratin

med sötpotatismos och krämig spenatröra

Omfamna höstens bistra vindar med en ugnsgratinerad skönhet som lyser upp höstmörkret. Laga vår mexikansk-kryddade aubergine gratäng på 40 minuter och kryp ner framför brasan invirad i en färgsprakande sarape filt.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

450 g

Aubergine

1 st

Vitlöksklyfta

3 g

Hello Mexico kryddmix

2 st

Parmesan

(Innehållermjölk)

1 st

Röd paprika

100 g

Spenat

½ st

Citron

½ dl

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

2 st

Rosmarin

450 g

Sötpotatis

Ingår inte i din leverans

20 g

Smör*

(Innehållermjölk)

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2205 kJ
Energi (kcal)527 kcal
Fett23 g
varav mättat14 g
Kolhydrater54 g
varav socker16 g
Protein19 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200ᵒC. Riv parmesan. Pressa vitlök. Skär aubergine i 1 cm tjocka halvmånar.

Placera aubergine på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Häll över en skvätt olja och krydda med salt och peppar*.

Blanda 2 msk olivolja per person, Hello Mexico kryddmix, vitlök, salt och peppar* till en marinad. Häll marinaden över aubergineskivorna. Toppa med parmesan. Gratinera i ugnen tills möra, 15-20 min.

2

Skala sötpotatis och skär i 2 cm stora bitar.

Placera sötpotatisen i en kastrull, täck dem med vatten och koka upp. Låt koka i ca 10 min.

3

Finhacka rosmarinblad. Skär paprikan i 1 cm stora bitar och skär den andra halvan i tunna skivor.

4

Häll av vattnet från sötpotatisen. Mosa grovt med hjälp av en potatismosare. Blanda i paprikabitarna, smör och halva rosmarinen. Krydda med salt och peppar*.

TIPS: Häll i en skvätt mjölk eller matlagningsgrädde om du tycker om extra krämigt mos.

5

Finriv citronens yttre skal.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna. Lägg i spenaten och låt den slokna under omrörning.

Tillsätt sedan matlagningsgrädde och citronzest. Värm upp såsen i 3-4 min.

TIPS: Häll i en extra skvätt matlagningsgrädde om du vill ha mer sås.

6

Lägg upp sötpotatismoset på era tallrikar. Servera spenatröra och paprikaskivorna vid sidan av. Toppa med den gratinerade auberginen, strö över rosmarin och häll över en lite skvätt olivolja*.

Smaklig måltid!