
Är ni också en familj som aldrig kan få nog av tacos? Kanske är det dags att testa en vegetarisk variant. I det här receptet har vi bytt ut de traditionella mexikanska smakerna mot asiatiska influencer och låtit oss inspirera av det vietnamesiska köket. Vi fyller våra tortillas med stekt vegofärs i en smakrik sås på soja, lime, vitlök och ingefära och toppar med riven morot, färsk mango, srirachamajonnäs, jordnötter, chili och mynta.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
8 st
Minitortillas
(Innehåller: Gluten, Vete)
160 g
Vegofärs
(Innehåller: Gluten, Korn, Soja)
1 st
Rödlök
2 st
Morot
½ st
Röd chili
½ st
Lime
2 st
Vitlöksklyfta
1 st
Ingefära
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Gluten, Vete, Soja)
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
½ st
Mango
1 portionspåse
Mynta
50 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
20 g
Sriracha
2 tsk
Socker (steg 1)
1 msk
Vatten (steg 1)
2 msk
Olivolja (steg 3)

Värm upp ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P].
Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Skala och riv ingefära och vitlök fint.
Blanda vitlök, ingefära [2 tsk | 4 tsk], sojasås, socker [2 tsk | 4 tsk], vatten [1 msk I 2 msk] och en skvätt limesaft i en liten skål. Ställ åt sidan.

Finhacka myntablad.
Riv morot (oskalad) grovt.
Skär rödlök i tunna skivor.
Skala och skär mango [1/2 st, 2P] i tre delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm stora bitar.

Hetta upp olivolja [2 msk | 4 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek lök och vegofärs i 3–4 min, eller tills lök är mjuk och vegofärs lätt brynt.

Ta av pannan från värme och rör i sås med färsen.

Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.
Blanda majonnäs och sriracha i en liten skål.

Fyll tortillas med morot, vegofärs och mango.
Toppa med srirachamajonnäs och garnera med jordnötter, chili och mynta.