Vietnamese chicken bowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Vietnamese chicken bowl

med vitlöksris och srirachamajonnäs

Är ni hungriga och vill ha mat på bordet i en fart, men utan att kompromissa med smak och utseende? Det hjälper vi gärna med, med denna enkla, men ytterst tilltalande vietnamesisk kycklingbowl. Vi börjar med att steka kyckling, morot, lök och asiatisk woksås. Vi bygger vår bowl med vitlöksris, kyckling, stekta grönsaker och picklad gurka. Vi toppar med srirachamajonnäs, mynta och koriander, och så är det bara att hugga in!

Taggar:
Snabb
Allergener:
Sulfiter
Ägg
Senap
Gluten
Vete
Sesam
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Kålrabbi, vit

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

280 g

Kycklinginnerfilé

150 g

Jasminris

50 g

Srirachamajonnäs

(Innehåller Ägg, Senap)

1 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Mynta & koriander

2 st

Morot

1 st

Lök

75 g

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Smör (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ tsk

Socker (steg 2)

1 msk

Vatten* (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3363 kJ
Energi (kcal)804 kcal
Fett31.3 g
varav mättat6 g
Kolhydrater87 g
varav socker22.9 g
Protein41 g
Salt3.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp smör* [½ msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök i 1-2 min. 

Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

2

Skär gurka och morot (oskalad) i tunna halvmånar. Skiva rödlök tunt. Blanda vitvinsvinäger, vatten* [2 msk | 4 msk], socker* [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa salt* i en skål, tills socker och salt är upplöst. Rör i gurka, och ställ åt sidan tills servering.

Stek morot & lök
3

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek morot och rödlök i 3-4 min eller tills mjuka. Lägg över till en skål med lock för att hålla på värmen.

Stek kyckling
4

Ställ tillbaka stekpannan på medelhög värme. Tillsätt lite olivolja* vid behov. Stek kyckling i 3-4 min på varje sida. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Ta av från värme, tillsätt hoisinsås och rör om tills kyckling är täckt med sås. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Hacka mynta & koriander
5

Grovhacka mynta och koriander. Häll av lagen från gurkan.

6

Lägg upp vitlöksris i skålar och toppa med grönsaker, hoisinkyckling och picklad gurka. Skeda över resterande sås från stekpannan. Garnera med örter och toppa med en klick srirachamajonnäsTIPS: Använd mindre srirachamajonnäs om du inte tycker om stark mat.