Vietnamesisk kycklingbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesisk kycklingbowl

Vietnamesisk kycklingbowl

med vitlöksris och srirachamajonnäs

Sugen på en snabb och enkel middag med asiatiska smaker? Då har du kommit rätt. Kvällens rätt blir nämligen en smarrig vietnamesisk kycklingbowl med vitlöksris, stekta grönsaker, färska örter och syltad kålrabbi. Och som om det inte räckte med att den smakar supergott tar den bara 20 minuter att laga!

Taggar:
Snabb
Allergener:
Gluten
Sulfiter
Vete
Sesam
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

300 g

Kycklinginnerfilé

1 st

Mynta & koriander

75 g

Asiatisk woksås

(Innehåller: Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

50 g

Vegansk srirachamajonnäs

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Kålrabbi, vit

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

1 st

Lök

2 st

Morot

Ingår inte i din leverans

½ msk

Smör till stekning

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

½ tsk

Socker till inläggning

1 msk

Vatten till inläggning

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till kött

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3394 kJ
Energi (kcal)811 kcal
Fett31.7 g
varav mättat6 g
Kolhydrater89.5 g
varav socker22.6 g
Protein41.1 g
Salt4.5 g

Instruktioner

Koka vitlöksris
1

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp smör i en medelstor kastrull på medelvärme.

Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Sylta kålrabbi
2

Under tiden, skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.

Skala och skär kålrabbi i 1 cm stora bitar.

Skär rödlök i tunna skivor.

Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och en nypa salt i en skål.

Vänd kålrabbi i lag och ställ åt sidan. Häll av lag innan servering.

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek morot och rödlök med salt i 3–4 min, eller tills precis mjuka.

Lägg över i en skål och håll varmt.

Stek kyckling
4

Krydda kyckling med salt.

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme och tillsätt en skvätt olivolja vid behov.

Stek kyckling i 3 min per sida, eller tills brynt och genomstekt.

Ta av pannan från värme, tillsätt asiatisk woksås och vänd runt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Hacka örter
5

Under tiden, grovhacka mynta- och korianderblad.

Servera
6

Lägg upp vitlöksris i skålar och toppa med grönsaker, kyckling och syltad kålrabbi.

Skeda över resterande sås från stekpannan och garnera med örter.

Toppa med en klick srirachamajonnäs.

TIPS: Skippa srirachamajonnäs eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.