Sugen på en snabb och enkel middag med asiatiska smaker? Då har du kommit rätt. Kvällens rätt blir nämligen en smarrig vietnamesisk kycklingbowl med vitlöksris, stekta grönsaker, färska örter och syltad kålrabbi. Och som om det inte räckte med att den smakar supergott tar den bara 20 minuter att laga!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Jasminris
300 g
Kycklinginnerfilé
1 st
Mynta & koriander
75 g
Asiatisk woksås
(Innehåller: Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
50 g
Vegansk srirachamajonnäs
1 st
Vitlöksklyfta
½ st
Kålrabbi, vit
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
1 st
Lök
2 st
Morot
½ msk
Smör till stekning
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
½ tsk
Socker till inläggning
1 msk
Vatten till inläggning
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till grönsaker
¼ tsk
Salt till kött
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp smör i en medelstor kastrull på medelvärme.
Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.
Skala och skär kålrabbi i 1 cm stora bitar.
Skär rödlök i tunna skivor.
Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och en nypa salt i en skål.
Vänd kålrabbi i lag och ställ åt sidan. Häll av lag innan servering.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek morot och rödlök med salt i 3–4 min, eller tills precis mjuka.
Lägg över i en skål och håll varmt.
Krydda kyckling med salt.
Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme och tillsätt en skvätt olivolja vid behov.
Stek kyckling i 3 min per sida, eller tills brynt och genomstekt.
Ta av pannan från värme, tillsätt asiatisk woksås och vänd runt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, grovhacka mynta- och korianderblad.
Lägg upp vitlöksris i skålar och toppa med grönsaker, kyckling och syltad kålrabbi.
Skeda över resterande sås från stekpannan och garnera med örter.
Toppa med en klick srirachamajonnäs.
TIPS: Skippa srirachamajonnäs eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.