Vietnamese chicken bowl
med vitlöksris och srirachamajonnäs
Är ni hungriga och vill ha mat på bordet i en fart, men utan att kompromissa med smak och utseende? Det hjälper vi gärna med, med denna enkla, men ytterst tilltalande vietnamesisk kycklingbowl. Vi börjar med att steka kyckling, morot, lök och asiatisk woksås. Vi bygger vår bowl med vitlöksris, kyckling, stekta grönsaker och picklad gurka. Vi toppar med srirachamajonnäs, mynta och koriander, och så är det bara att hugga in!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
½ st
Kålrabbi, vit
25 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
280 g
Kycklinginnerfilé
150 g
Jasminris
50 g
Srirachamajonnäs
(Innehåller Ägg, Senap)
1 st
Vitlöksklyfta
1 portionspåse
Mynta & koriander
2 st
Morot
1 st
Lök
75 g
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
Ingår inte i din leverans
½ msk
Smör (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
½ tsk
Socker (steg 2)
1 msk
Vatten* (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 3)
Köksredskap
Instruktioner

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp smör* [½ msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök i 1-2 min.
Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
Skär gurka och morot (oskalad) i tunna halvmånar. Skiva rödlök tunt. Blanda vitvinsvinäger, vatten* [2 msk | 4 msk], socker* [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa salt* i en skål, tills socker och salt är upplöst. Rör i gurka, och ställ åt sidan tills servering.

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek morot och rödlök i 3-4 min eller tills mjuka. Lägg över till en skål med lock för att hålla på värmen.

Ställ tillbaka stekpannan på medelhög värme. Tillsätt lite olivolja* vid behov. Stek kyckling i 3-4 min på varje sida. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Ta av från värme, tillsätt hoisinsås och rör om tills kyckling är täckt med sås. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Grovhacka mynta och koriander. Häll av lagen från gurkan.
Lägg upp vitlöksris i skålar och toppa med grönsaker, hoisinkyckling och picklad gurka. Skeda över resterande sås från stekpannan. Garnera med örter och toppa med en klick srirachamajonnäs. TIPS: Använd mindre srirachamajonnäs om du inte tycker om stark mat.